Manzarasıyla mest ediyor, suyuyla şifa dağıtıyor! Otlukbeli Gölü'nün eşi benzeri yok

Kızıl rengiyle büyüleyen Otlukbeli Gölü, Erzincan'ın nadir doğa harikalarından biridir. İlçeye adını veren bu eşsiz göl, etkileyici rengi ve panoramik görüntüsüyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bu doğal hazine, bölgenin göz bebeği konumundadır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzincan'daki Otlukbeli traverten set gölü, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. İlçeden 7 kilometre uzaktaki bu göl, kırmızı rengi ve muhteşem manzarasıyla tam bir doğa harikasıdır.

İHA'nın haberine göre, deniz seviyesinden bin 885 metre yükseklikte bulunan göl, yaklaşık 7 bin 500 metrekare büyüklüğünde. Gölün derinliği ise 20 metre olup, uzunluğu mevsimindeki yağışlara göre 150-160 metre, genişliği ise 30-50 metre arasında değişiyor.

Dünyada başka örneği yok

Traverten set gölü olması sebebiyle bu eşsiz doğa harikası bol miktarda maden suyu barındırıyor.

Dünyadaki örnekleri kalker, jips, dolomit ve kaya tuzu gibi karst kaynaklarından oluşur. Otlukbeli Gölü ise maden sularının oluşturduğu tek bir traverten set gölü olarak bilinir.

Bu özelliğiyle 'doğal anıt' olarak nitelendirilen Otlukbeli Gölü, doğal sit alanı ilan edilmiştir.

Göl içerisine hem maden suları ve kükürtlü sular hem de dere tarafından beslenen tatlı sular karışıyor. Göldeki maden sularının romatizmal hastalıklara, kırık çıkık rahatsızlıklarına ve kadın hastalıklarının tedavisine faydalı olduğu söyleniyor.