Sektör, fuarlar / buluşmalarla canlılığını sürdürme gayretinde

Sektörel etkinliklerin içinde gerçekleştirilen yöresel lezzet sunumları, Anadolu’nun biribirinden farklı tatlarını ulusal ve uluslararası profesyonellerle buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hedef, 5 bin ziyaretçiye yöresel lezzetleri tattırmak

9. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı IBATECH, 14 - 17 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da gerçekleştirilecek.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) da geleneksel hale getirdiği yöresel lezzetler buluşmaları ile IBATECH Fuarı'nda yer alacak. TAŞPAKON tarafından dördüncüsü düzenlenecek olan etkinlik, 250 metrekare alan üzerinde gerçekleşecek. 4 gün boyunca TAŞPAKON TV tarafından fuar alanından canlı yayın programlar da yapılacak. 

           1-062.png

EDT Expo'da (Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri & Tedarikçileri Fuarı) 3 bin kişi ağırlayan Taşpakon, Ibatech'de 5 bin ziyaretçiyi lezzetlerle buluşturmayı hedefliyor.

TAŞPAKON ana sponsorları Kristal Endüstriyel, Kütahya Porselen, Hünerler Tarım ve Planet Livestock ile birlikte etkinlik sponsorluğunu EDT Expo'da olduğu gibi yine Ülker Eksper Gıda üstleniyor.

Aşçılar Derneği yıldönümünü Kahramanmaraş yemekleriyle kutladı

Aşçılar Derneği’nin bu yıl V. kez düzenlediği "Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması" Unilever Food Solutions’ın anasponsorluğunda Sheraton İstanbul Ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi. Katılımcı sayısının 5 bin 248 kişi olarak belirlendiği etkinliğe, uluslararası şefler de ilgi gösterdi. Demet Akbağ ve pazarlama yöneticilerinin gerçekleştirdiği Unilever Food Solutions’ın sunumu ilgi ile karşılandı.

2a.jpg

Tedarikçi firmalar APM Gıda, Gıda 360, Kaanlar Peynircilik, Unox, İmren Marmara, Galeri Kristal, Electrolux, Akuvatur, Martin Braun, Horesu, Himalayan Miracle, Kervan Pastaneleri, Ziyade Kahve, Porland, Çerez Pazarı, İrem Hanım Çiftliği, Baklava Dünyası, Kadıhisar Gıda, Sadıkoğlu Mantı, Parus Sebze Meyve, Mimar Sinan Börek ve Bonfilet A. Ş.’nin katıldığı etkinliğin iletişim sponsorluğunu Turkcell üstlendi. 

Aşçılar Derneği’nin "Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri Teması" ile misafirlerini ağırladığı etkinlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 121 çeşit yöresel yemek tanıtıldı ve ikram edildi.

"Ekşili çorba", "şalgamlı tarhana çorbası", "zeytinyağlı kuru patlıcan dolması", "sumak ekşili yaprak sarma", "ekşili aya sulusu", "eli böğründe", "Maraş tava", "havuçlu pilav", "kıskalı tavuk yahni", "içli köfte", "mumbar", "aşure", "ballı börek", "çullama", "cevizli ev kırımı", "Maraş lavaş ekmeği", "peynirli bazlama", "Maraş kahkesi" bu lezzetlerden sadece birkaçıydı. Standın ve açık büfenin yöresel sunumları arasında ise "Kahramanmaraş pul biberi", "açık ev ekmeği", "Kahramanmaraş tarhanası", "meyan kökü", "dolmalık kuruluklar", "çiğde firik", "sumak ekşi ahıdı", "cerit cevizi", "bezde bastık", "sarı çeltik" ve "meyan şerbeti" bulunuyordu. 

Tüm lezzetlerin yöresel bakır sunum kaplarında yapıldığı etkinlikte, ayrıca yöreye ait pişirme kapları da tanıtıldı.  

Derneğin 19. yılını kutladığı buluşmada aynı zamanda üç farklı kategoride düzenlenen yarışmalar vardı. Aşçılar Derneği’nin organize ettiği, Şef Rafet İnce'nin jüri başkanlığını yaptığı "İstanbul Culinary Cup" ve "Osmanlı Şerbetleri Yarışıyor" başlıklı yarışmalarda adaylar altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştı. Üç farklı yarışmanın en iyileri "Best in Class" ödülüne layık görüldü ve yarışmacılar aynı zamanda sürpriz hediyeler kazandı.