Ramazan'a özel iftar sofraları (3)

Evlerimizde yaptığımız gibi 30 gün boyunca farklı mekânlar da iftar sofraları hazırlar, Ramazan'a özel lezzetler sunarlar. İşte o lezzet noktalarından seçmeler: Çayla, Elite World Hotels, HuQQabaz, Izaka Restaurants, Lacivert, NG Sapanca, Özsüt.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çayla

Çayla iki farklı iftar mönüsü sunuyor. Hurma, pastırma, domates, salatalık söğüş, beyaz peynir, yeşil ve siyah zeytinin de bulunduğu bir "iftariyelik" seçeneği veren Çayla'da tarhana, mısır, tavuk suyu ve ezogelin çorbaları bulunuyor. Ana yemeklerdeyse iki farklı seçenek mevcut: Haşlanmış sebze ve patates kızartması eşliğinde servis edilen "ızgara tavuk külbastı" ve bunlara ek olarak pilav ile sunulan "ızgara köfte." Güllaçla biten iftara kızılcık, demirhindi, gelincik ve gül çeşitleriyle farklı Osmanlı şerbetleri eşlik edecek.

Elite World Hotels

Elite World Hotels iftar mönüsünü tasavvuf müziği eşliğinde açık büfe ve set mönü olarak misafirlerinin beğenisine sunuyor. Taksim'de yer alan Elite World İstanbul ve Elite World Prestige Hotel, Florya'da yer alan Elite World Business Hotel, İstanbul Güneşli Basın Ekspres Yolu'nda yer alan Elite World Europe Hotel, Van şehir merkezinde yer alan Elite World Van Hotel'in iftar menüleri, zincirin Mutfaklar Koordinatörü şef Mithat Yalçınkaya, executive şef Cemal Ateşoğlu, executive chef Kemal Şenel ve executive chef Bayram Arslan tarafından hazırlandı.

İftariyelikler, salata çeşitleri, naneli yoğurt sos ile kıymalı ve peynirli su böreği, nohutlu pilav ve patlıcan beğendi ile servis edilen ıspanakla doldurulmuş piliç sarma ve hünkârbeğendi, tereyağlı süzme mercimek çorbası, meyve ve tatlı büfesi, limitsiz çay, kahve, dondurma servisi mönünün içinde…

HuQQabaz

İftar mönüsü iftariyelik, çorba, salata, ara sıcak, ana yemekler, garnitürler ve tatlılardan oluşuyor. Sahur'a özel mönü ise organik köy ürünlerden hazırlanıyor. HuQQabaz, Ramazan mönülerinin yanı sıra dileyen misafirlere ShisQebab ile dürümler, BalıQekmek, GevreQ ile pide, QofteBurqer ile hamburger, TavuQçu ile hafif tavuk lezzetleri, YeşilliQ ile salatalar, MaQarna ve Qtatlı ile tatlılar sunuyor.

Izaka Restaurants

CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul'un en üst katında yer alan Izaka Restaurants, Ramazan ayına özel dört farklı iftar mönüsü sunuyor. Izaka Restaurants'ın ilk mönüsünde, beyaz peynir, kaşar peyniri, hurma, kurutulmuş meyveler, petek bal gibi serpmelerden sonra "ezogelin çorbası", yoğurt sosu eşliğinde "peynirli ve baharatlı su böreği" sunuluyor. Hemen ardından lavaş, ızgara domates, biber ve bulgur pilavı ile "mangalda tavuk şiş" geliyor. Mönü, vanilyalı dondurma ile ikram edilen "fıstıklı güllaç" ile son buluyor.

İkinci iftar mönüsünde serpme lezzetlerden sonra "mercimek çorbası" ve yoğurt sosu eşliğinde "kuru patlıcan dolma"sı servis ediliyor. Izgara domates ve biber ile sunulan "hünkâr beğendi" ardından "fıstıklı tel kadayıf"ın geliyor.

Üçüncü iftar mönüsünde serpmeler ve başlangıç olarak "kıymalı tarhana çorbası" ara sıcak olarak ise "içli köfte" sunuluyor. Adana kebap, fıstıklı kebap, çöp şiş, kuzu pirzola, lavaş, ızgara domates, biber ve bulgur pilavı ile hazırlanan "Halep işi ocak başında sıralı et" ardından servis edilen "Ramazan baklava tabağı" ise taze manda kaymağı ile sunuluyor.

Balık severlerin damak tadına göre hazırlanan dördüncü iftar mönüsü serpme lezzetlerle başlıyor. "Balıklı paçanga böreği" ve "mısırlı göbek salata" ve ana yemek olarak körpe roka yaprakları, kumpir patates ve limon eşliğinde servis edilen "mangalda deniz levreği" sunuluyor. Mönü, "kireçte kabak tatlısı" ile son buluyor. 

Lacivert

Lacivert'in Executive şefi Hüseyin Ceylan ve ekibinin hazırladığı iftar mönüsünün başlangıcında Konya küflü peynir, isli Çerkes peyniri, Kars gravyer, dana kaburga füme et, Kayseri kuşgözü pastırması, manda kaymağı, Sivas Eğriçayır süzme balı ve Medine hurma gibi lezzetlerin bulunduğu "iftariye tabağı" sunuluyor. Hemen arkasından servis edilen "Antep usulü zeytinyağlı kuru patlıcan dolması" ile "sebzeli ve tavuklu yarma buğday çorbası" peşinden "kıymalı börek" ve Kaz Dağları otlarından hazırlanan "mücver" geliyor. Ana yemek olarak misafirlere "Kırklareli kuzusundan pehli, kavılca ve siyez bulgurlu pilav" veya "çam sakızlı patlıcan püresi üzerinde minekop balığı" alternatif olarak sunuluyor. Lacivert'in iftar mönüsünde "güllaç" ve "kaymaklı ekmek kadayıfı"nın yanı sıra "bademli keşkül" ve "tahinlii Hatay kabak tatlısı" gibi tatlılar da bulunuyor. 

NG Otelleri

İftar ve sahur sofralarının yanı sıra fasıl müziği de sunacak olan NG Afyon, herkesin damak tadına hitap etmeyi amaçlıyor. NG Sapanca ise her zevke göre oluşturduğu paketlerle konuklarını karşılıyor…

Özsüt

Osmanlı ve Anadolu mutfağı üzerine uzmanlaşmış Şef Yunus Emre Akkor imzalı mönü, çorbalardan sütlü ve şerbetli tatlılara uzanıyor. Tereyağlı humus, Uludağ kebabı, mevsim sebzeleriyle hazırlanan salataların bulunduğu sofrada güllaç da yer alıyor.