Pasta üstadları, Pastacılar Festivali'nde

Dünya Kek ve Pasta Günü kapsamında pasta şefleri, pastaneler ve tedarikçi firmalar 20 - 22 Mayıs tarihleri arasında Çamlıhemşin'deki II. Uluslararası Pastacılar Festivali'nde bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Tarihi, doğal ve kültürel değerler açısından önem taşıyan Çamlıhemşin'in turizm hareketliliğini çeşitlendirmesi ve bölgenin kültürel varlığını tanıtması amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Pastacılar Festivali 20 -22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hemşinlileri Doğu Karadeniz'de yaşayanlardan ayıran en önemli özelliklerinden birisi, kimlikleri haline gelen pastacılık ve fırıncılık mesleği. 19. yüzyılın başlarında Rusya, Polonya ve Avrupa'nın bazı kentlerine giderek pastacılık ve fırıncılık mesleğini öğrenen Hemşinlilerin pastacılık mesleğini Türkiye'ye nasıl yaydıklarının ve ülkemize yeni nesil pastacılar kazandırdıklarının bütün yönleriyle anlatılacağı festival süresince çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 

20 – 22 Mayıs tarihlerinde yapılacak festivalde Türkiye ve yurtdışından isim yapmış kişilerin katılımlarıyla düzenlenecek paneller, profesyonel şeflerin pasta ve çikolata yapımı gösterileri, markalaşmış lezzetlerin sunumları, kortej yürüyüşü, pasta şovları ve birçok sürpriz yer alacak. Ayrıca havai fişek gösterimi eşliğinde yapılacak olan konser de festivale renk katacak. 

20 Mayıs'ta kortej yürüyüşü ile açılacak olan festival, Pastane Şükran Kütüğü'nün açılışı, festival açılışı, pasta şovları, pasta savaşı ile sürecek. İlk günün son etkinliği, konser olacak. İkinci gün pasta şovları ile başlayıp panel ile sürecek festivalde son etkinlik gala yemeği olarak belirlendi… Festivalin son gününde ise etkinliğe katılan misafirlerin köy hayatını görebileceği, yöresel yemekler tadabileceği, yaylalara çıkabileceği kısacası Karadeniz yaşamının içine girebileceği farklı gezi programları oluşturulacak….