Kültürel bir miras: Bulgur
Bolu Mengen'de düzenlenen 2. Ulusal Aşçılık Kampı'na katılan Duru Bulgur, üniversitelerde aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okuyan öğrenciler ile Aşçılık Lisesi öğrencilerine bulgur eğitimi verdi.
Geçtiğimiz hafta bu köşede söz ettiğimiz Bolu Mengen'de düzenlenen 2. Ulusal Aşçılık Kampı'na katılan firmalardan birisi de Duru Bulgur'du… Bu kapsamda, bir kültür mirası olan bulguru üniversitelerde aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okuyan öğrenciler ile Aşçılık Lisesi öğrencilerine anlatan bir eğitim etkinliği düzenlendi.
Duru Bulgur Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Sarımehmet kampta, lise ve üniversite öğrencilerine “Bulgurun Tarihi, Üretim Süreci ve Mutfaklarda Kullanımı” konulu bir eğitim verdi. Eğitimde buğday ve bulgurun tarihi ile birlikte bulgurun kültürlerdeki yeri, mutfaklardaki kullanımı ve sağlık ilişkisine değinildi. Eğitim sonunda tüm öğrencilere İhsan Duru tarafından yazılan isme özel ve imzalı mektuplar eşliğinde Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı ve aynı zamanda Bulgur Eğitimi Sertifikası verildi.
Dünyada kendi adıyla biliniyor
Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, eğitimdeki temel amaçlarının geleceğin şeflerine milli besinimiz bulgura karşı farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı. Duru, “Bulgur Anadolu'dan çıkma bir ürün ve dünyada kendi ismiyle bilinen nadir besinlerden biri. Bulgur geleneğimiz, sahip çıkmalıyız! Eğer geleneğimize sahip çıkmazsak evrensel olamayız” diye konuştu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Aşçılık Kampı'na, çeşitli üniversitelerde aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okuyan öğrenciler, Aşçılık Lisesi öğrencileri ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı. Kampta 10 gün boyunca konusunda uzman ve Türkiye'nin en önemli şefleri tarafından, farklı konularda farklı mutfaklarda eğitim gören öğrenciler ve öğretim görevlileri, eğitim aldığı konularda da denemeler yaparak sunum tabakları da hazırladı.
Bulgur etkinlikleri, Mayıs ayı sonunda Gaziantep'te gerçekleştirilecek Bulgur Şenliği ile sürecek…