Koroplast'la Refika'dan Ramazan tarifleri

Aralarında "ilham veren pideler"den "pestilli kızarmış dondurma"ya çeşitli lezzetleri kapsayan 30 farklı tarif, Ramazan'a özel 30 gün boyunca https://www.hayatikolaylastirir.com/ramazan-tarifleri bağlantısından takip edilebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

35 yıl önce tüketicilerin hayatını kolaylaştıran çözümler getirmek için yola çıkan Koroplast'ın yalnızca mutfakta değil, yaşamın her alanında hayatı kolaylaştıran çeşitli tüyoları kapsayan eğlenceli platformu www.hayatikolaylastirir.com ve Refika'nın Mutfağı'nın kurucusu, yemek kitabı ve gazete yazarı, TV programcısı Refika Birgül, Ramazan'da platformun ziyaretçileri için mutfağa giriyor. 

Koroplast ve Refika'nın hazırlayacağı Ramazan'a özel hayatı kolaylaştıran tarifler ile iftar sofralarının renklenmesi amaçlanıyor.

Aralarında "ilham veren pideler"den "pestilli kızarmış dondurma"ya kadar çeşitli lezzetleri kapsayan 30 farklı tarif, Ramazan'a özel olarak, 30 gün boyunca https://www.hayatikolaylastirir.com/ramazan-tarifleri bağlantısından takip edilebilecek.

         2-042.png

İşte Refika'dan bir tarif, karamelize soğanlı mıhlanmış et:

1- Bonfileyi kasaptan bütün alın ve rahat kesilmesini sağlamak için yarım saat derin dondurucuda bekletin. Et buzlanmayacak ancak biraz kendini toparlayacak.

2- Sarımsağı havanda tuzla ezin. Biberiyenin yapraklarını, karabiberi ve ince doğradığınız kurutulmuş Arnavut biberini havana ekleyip onları da biraz dövün.

3- Üzerine beyaz üzüm sirkesi ve zeytinyağı ekleyin.

4- Bonfileyi buzluktan alıp keskin bir bıçakla yarım cm kalınlığında dilimleyin.

5- Ardından büyük veya orta boy buzdolabı poşetinin içerisine eti yerleştirip et döveceği ile 2 mm kalınlıkta olana kadar döverek inceltin.

6- Sonra hazırladığınız sosa etleri iyice bulayıp yağladığınız bir tabağa dizin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Vaktiniz yoksa bekletmeden bile gayet lezzetli olacaklardır.

7- Kuru soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağı ile geniş bir tavaya alın. Orta ateşte iyice karamelize olana kadar karıştırın. Biraz hile yapıp işinizi kolaylaştırmak isterseniz bir tatlı kaşığı toz şeker de ekleyebilirsiniz.

8- Fırına girebilecek tercihen bakır bir kaba etleri dizin. Küçük bakır tabaklarınız varsa porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.

9- Altlarına ve üstlerine soğumuş karamelize soğanları pay edin.

10- 230 derecede ızgara modunda çalışan fırının en üst rafında 3 dakika pişirin.

11- Fırından çıkarıp etleri ters çevirin ve ince dilimlenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin.

12- Peynirlerin erimesi için tekrar fırına verin. 2 dakika daha pişirip çıkarın.

13- Servis ederken üzerine biberiye yaprakları, karabiber, kırmızı biber serperek pideyle birlikte sıcak sıcak yiyin.

Refika öneri: Biberiyeyi asla bıçakla kesmeyin, tadı acılaşır. Havanda dövebilirsiniz.