Hedef, 36 bin 500 şef…
Ev dışı tüketim sektöründe meslek birlikleri "Güvenilir Eller" online gıda güvenliği eğitim projesinde bir araya geldi. Toplantıya katılan 9 meslek birliği, bir yılda 36 bin 500 şefe online gıda güvenliği eğitimi aldırma ortak hedefine imza attı.
ÜÇÜNCÜ YAZI
Ev dışı tüketim sektöründe meslek birlikleri "Güvenilir Eller" online gıda güvenliği eğitim projesinde bir araya geldi. Aşçılar Derneği, İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği, Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu ve Yemek Sanayicileri Derneği başkanlarının katılımıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Tüm meslek birliklerinin ilk kez bir araya geldiği toplantıda, her meslek birliği Güvenilir Eller online gıda güvenliği eğitim programı kapsamında hedefledikleri katılım ve sertifika sayısını açıklarken, konuşmaların ardından temsili imza töreni düzenlendi. Toplantıya katılan 9 meslek birliği, 1 yılda 36 bin 500 şefe online gıda güvenliği eğitimi aldırma ortak hedefine imza attı. Toplantıda dernek başkanları da birer konuşma yaptı:
Önder Arsan
"Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle Türkiye'nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı olarak 2016 yılında başlattığımız ‘Güvenilir Eller' projesinde, yaklaşık bir yıllık dönemde 7 bin 800'ü aşkın şef online ‘gıda güvenliği' eğitimlerine başlarken, 4 bin 800'den fazlası Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikasını aldı. Projemizde hedeflerin ileri taşınmasında sektör temsilcilerinin desteği ve sahiplenmesi çok önemliydi. Geçen yıl projeye başlarken hedefimizi, üç yılda ülkemizin dört bir yanındaki 30 bin 000 şefimizin gıda güvenliği eğitimini tamamlayarak sertifika almalarını sağlamak olarak açıklamıştık. Bugün değerli başkanlarla birlikte hedefi bir yıl için 36 bin 500 şefin online gıda güvenliği eğitimi alması olarak açıklamanın mutluluğunu yaşıyorum."
Samim Saner
"Öncelikle bu projeyi bize getiren Unilever Food Solutions'a sektörün gelişimine sağladığı katkı için teşekkür ediyorum. ‘Güvenilir Eller', şeflerde gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı ve bilgi açığını kapatmayı hedefleyen online bir eğitim programı. Bu eğitim için Gıda Güvenliği Derneği olarak 5 ayrı modül oluşturduk: Çapraz Bulaşma, Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler, Temizlik, Üretim Güvenliği ve HACCP uygulamaları…"
Fikret Özdemir
Hata kaldırmaz bir sektörde faaliyet gösteriyoruz ve en iyi hizmeti vermek zorundayız diyen Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir ise, "Yakın gelecekte daha fazla sayıda profesyonel mutfakta ‘Güvenilir Eller' sertifikası göreceğimize inanıyorum. Aşçılar Derneği olarak 1 yıllık dönemde 3.000 şefimizin sertifikalarını almalarını sağlayacağız." şeklinde konuştu.