Gurme 2017, Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından hazırlanan Gurme 2017, Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 10-14 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından hazırlanan Gurme 2017, Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 10-14 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Anadolu mutfağının lezzetleri 5 gün boyunca fuarda katılımcılara hem tattırılacak hem de püf noktaları anlatılacak. Açılışa özel 30 metrelik bir kebap şov yapılacak olan etkinlikte, ilk gün ayrıca Adana mutfağından lezzetler de pişirilecek. Adana mutfağını sırası ile Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş lezzetleri takip edecek.

Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarının tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A. Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz "Anadolu mutfağının zenginliğini hatırlatmak için gerçekleştireceğimiz Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarımızda 5 gün boyunca katılımcılara yemek dolu günler yaşatılacak. Şehirlerimizin kendine has yemekleri yapılırken aşçılarda püf noktalar verecek. Fuarımıza katılımın yoğun olmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

30 metrelik kebap

Adana denilince ilk akla gelen lezzet olan Adana Kebabı, fuarın ilk gününde ziyaretçileri karşılayacak. 30 metrelik bir kebap şov yapmaya hazırlanan Hasan Usta, fuar alanının girişinde dev bir mangal kuracak. Yaklaşık 20 kişinin işbirliği ile pişirilecek olan kebap, ziyaretçilere ikram edilecek.

Sahne Mutfağı

TÜYAP Adana Sahne Mutfağı'nda Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın yöresel yemekleri pişirilecek. Her şehrin aşçılarının mutfağa gireceği fuarda tantuniden içli köfteye, kabak tatlısından künefeye, Zorkun tavadan tırşike kadar pek çok yemeğin püf noktaları usta aşçılar tarafından anlatılacak.