Ehlikeyfin teknoloji dosyası

iPhone 7, 14 Ekim'de Türkiye'de de satışa çıkıyor; Sennheiser'den kişiselleştirilebilen kulaklık: Urbanite; Sony'nin yeni telefonu Xperia XZ ve üçlü görüntü algılama teknolojisi…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

iPhone 7, 14 Ekim'de satışa çıkıyor

iPhone 7 14 Ekim'de Türkiye'de de satışa çıkıyor. 7 Eylül'de tanıtılan ve 16 Eylül'de ABD'de piyasaya verilen iPhone 7 ve 7 Plus için Türkiye lansman tarihi geçtiğimiz günlerde resmi olarak paylaşıldı. Son birkaç senedir ABD sunumundan çok kısa süre sonra Türkiye'de de piyasaya çıkan iPhone için bu sene ne lansmanda ne de sonrasında bir tarih belirtilmemişti. İlk dalgada ve ikinci dalgada yer almayan Türkiye için sonunda tarih ve fiyatlar belli oldu:

iPhone 7:
32 GB: 3.249 TL
128 GB: 3.649 TL
256 GB: 4.049 TL
iPhone 7 Plus:
32 GB: 3.799 TL
128 GB: 4.199 TL
256 GB: 4.599 TL

Sennheiser'den kişiselleştirilebilen kulaklık

Sennheiser'ın 70 yıllık ses tecrübesini stil ve tasarımla buluşturan Urbanite, dışarıdaki sesleri izole ediyor. Kabloya entegre 3 butonlu kumandası bulunan Urbanite, paslanmaz çelik menteşeler, alüminyum kızaklı kapsül kaydırma bandı kullanılarak üretildiği için uzun ömür vaat ediyor.

Urbanite, Sennheiser'ın hem Android hem de iOS cihazlar için geliştirilen CapTune uygulaması sayesinde çok kaynaklı müzik listeleri oluşturma, SoundCheck özelliği ile müziği dinlerken gerçek zamanlı olarak ses ayarı yapabilme, farklı ayarları A/B testi yaparak deneme, farklı müzik ve parçalar için ses profilleri oluşturma gibi özellikler sunuyor.

Apple ve Android uyumlu olarak iki farklı seçeneği bulunan Urbanite, standart kablo ve taşıma kılıfıyla birlikte sunuluyor. Urbanite'ın denim, mor, siyah, kum rengi, nation olmak üzere 5 farklı rengi bulunuyor.


Sony Xperia XZ ve üçlü görüntü algılama

Sony Mobile, Eylül ayının başında IFA'da tanıttığı yeni amiral gemisi Xperia XZ'in İstanbul'daki basın tanıtımını gerçekleştirdi. Daha akıllı ve kişiselleştirilmiş Xperia XZ, yenilikçi üçlü görüntü algılama teknolojisi ile hareket eden nesnelerde bile her ışık koşulunda net fotoğraflar çekmeyi sağlayan gelişmiş bir kamera deneyimi sunmayı hedefliyor.

Sony Mobile Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Jason Smith'in de katımıyla gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Smith "Kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştıracak kişiselleştirilmiş akıllı ürün ve hizmetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Türkiye Ortadoğu ve Afrika bölgesi içerisinde önemli bir konuma sahip. Bu nedenle, kullanıcılarımızın ihtiyaç ve taleplerini sürekli takip ediyoruz." dedi.

Xperia XZ'in öne çıkan özellikleri şöyle:

Üçlü görüntü algılama teknolojisine sahip 23 MP kamera.
Beş eksenli görüntü sabitleme ile yepyeni Steady Shot.
Exmor RS sensörlü ve 22 mm lensli 13 MP ön kamera.
Qnovo Adaptive Charging.
Qualcomm Snapdragon 820, 64 bit dört çekirdekli işlemci.
USB Type-C.
5,2 inç kavisli Full HD ekran…