Dünyanın bütün aşçıları İstanbul’da buluşuyor
Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 11 – 14 Şubat 2016 tarihleri arasında Beylikdüzü’nde TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 14. kez organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 11 – 14 Şubat 2016 tarihleri arasında Beylikdüzü’nde TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Organizasyonda uluslararası düzeyde gastronomi dünyası ülkemizde ağırlanıyor ve dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri katılımcı olarak yer alıyor.
Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda önemli adımlar atılmasını sağlayan festival, dünya lezzetlerini de İstanbul’a taşımayı hedefliyor. İki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalararası (Continental)” ünvanı alan İstanbul Mutfak Günleri, ülkemizin genç şeflerine Uluslararası düzeyde yarışma olanağı da sağlıyor.
Yetmişin üzerinde kategoride yarışacak olan Türkiye’den ve dünyadan şefler, madalya alabilmek için kıyasıya mücadele ediyorlar.
TAŞFED hakkında
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) 29 Ocak 2007 tarihinde, Türkiye'de aşçılık ve yemek kültürü alanında faaliyet gösteren beş derneğin bir araya gelmesiyle kuruldu. Federasyonun kurucu başkanlığına Mutfak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yaşar Yalçın Manav getirildi. Şu an bünyesinde 16 dernek buluyor.
Federasyonun amaçları şöyle:
Genel olarak aşçılık mesleğinin saygınlığını korumak ve yaygınlaştırmak,
Aşçılık mesleğinin çağın gerekliliklerine uygun şekilde gelişmesi için çalışmalar yürütmek,
Türk Mutfağı'nın ulusal ve uluslararası planda tanıtımı için faaliyetlerde bulunmak,
Aşçılık mesleğinin bilinçli olarak sürdürülebilmesi için gerekli eğitim ortamlarını yaratmak.
TAŞFED, her ülkeden tek üye kabul eden dünyanın en saygın meslek kuruluşlarından birisi olan Dünya Şefler Birliği (WACS) üyeliğine 15 Mayıs 2008 tarihinde kabul edildi.