Biliyor musunuz?

Mersin TSO tarafından hazırlatılan filmin ödül aldığını; Gorbon seramiklerinin Londra'da görücüye çıktığını; Bosch'un telefonları otomobil anahtarına dönüştürdüğünü; Malezya Büyükelçisi'nin yaptığı "şov"u; Sahaf Günleri'ni biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin tanıtım filminin Belgrad'da ödül aldığını…

Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlatılan Mystery Of Mersin (Mersin'in Gizemi) isimli Mersin tanıtım filmi katıldığı uluslararası festivallerden ödülle dönmeyi sürdürüyor. Şubat ayında düzenlenen ITB Berlin Golden City Gate Ödül Töreni'nden üçüncülükle dönen film, bu kez Belgrad'da düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali'nde Yılın En İyi Turizm Filmi ödülüne layık görüldü.

Yakalanan başarı ile ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak yönetmenimizle ve ortaya koyduğu eserle gurur duyuyoruz. Ben ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak teker teker tüm ekip arkadaşlarımla gurur duyuyorum... Bu ödül bizlere bir kez daha gösterdi ki, inandığınız yolda ilerlerseniz şartlar ne kadar kötü olsa da rüzgarın yönünü değiştirmek sizin elinizde." dedi.

Gorbon seramiklerinin Londra'da görücüye çıktığını…

Gorbon'un ürünleri, İngiltere'de Via Arkadia ve BluePrint Ceramics'te yerini aldı. Gorbon ürünleri ayrıca, BluePrint Ceramics aracılığıyla 20-23 Eylül tarihlerinde Londra'da düzenlenecek "100% Design" isimli fuarda da sergilenecek.

Gorbon CEO'su Orhan Gorbon, "Hem Gorbon'un hem de Türk seramiğinin 60. yılını kutladığımız bu sene dünyaca ünlü endüstri tasarımcısı Michael Young ile ürettiğimiz seramiklerimiz dünya çapında büyük beğeni kazandı. İngiltere haricinde Rusya'da Hilton Oteli, Dubai'deki Rüya Lokantası, Dubai Rixos Cyrstal Towers, Bağdat Parlamento Binası gibi birçok noktada yine Gorbon'un duvar seramikleri kullanıldı." dedi.

Bosch'un akıllı telefonları otomobil anahtarına dönüştürdüğünü…

Akıllı telefonu bir otomobil anahtarına dönüştüren Bosch, anahtar arayışına son vermeyi hedefliyor. Bosch Otomotiv Elektronik Ürünleri Başkanı Harald Kröger, "Dijital araç erişim sistemimiz Perfectly Keyless, sürücülerin artık geleneksel otomobil anahtarları olmadan araçlarını kullanabilecekleri anlamına geliyor.

Stressiz ağa bağlı mobilitenin bir örneği." diyor. Sürücüler araçlarına yaklaşırken, akıllı telefonları araç üzerindeki sensörler tarafından algılanıyor. Kröger, "Bu algılama işlemi meydana geldiğinde, fiziksel bir anahtara ihtiyaç olmadan aracın kilidi açılıyor. Benzer bir şekilde, motoru çalıştırmak veya yolculuğun sonunda otomobili tekrar kilitlemek için anahtar gerekmiyor." diyor. Araç sahipleri, diğer sürücülere araçlarını kullanma izni vermek için bir uygulama kullanabiliyor. İzinsiz erişime karşı korumalı güvenli bir süreçle, bulut aracılığıyla diğer akıllı telefonlara ek bir sanal anahtar gönderiliyor. Bu özellik, otomobil paylaşım hizmeti sağlayıcılarına ve araç filolarının operatörlerine erişim ve anahtarları esnek bir şekilde yönetme imkânı veriyor.

Malezya Büyükelçisi'nin jackfruit "şov"unu…

Türkiye Malezya Büyükelçisi Dato Abdul Razak Abdul, 18 kiloya ulaşan ağırlığı ile dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit ile özel bir şova imza attı. Büyükelçi, ağırlığına rağmen ağaçta yetişen ve "meyvelerin kralı" olarak da adlandırılan jackfruit'in kesim tekniğini uygulamalı gösterirken Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli ise bu özel meyvenin faydaları hakkında bilgi verdi.

Verita'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Malezya meyveleri tanıtım davetine Dubai Malezya Başkonsolosluğu'dan Tarım Bölümü Konsolosu Shahid Abu Bakar, İdeal Tarım Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Birincioğlu ile çok sayıda ithalatçı, distribütör ve perakendeci katıldı. Davette Malezya Büyükelçisi Wahab, dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen yaklaşık 1 metre uzunluğa, 50 cm çapa ve 40 kilo ağırlığa ulaşabilen jackfruit'in kesilişini uygulamalı olarak göstererek, misafirlere ikram etti.

Piyalepaşa'da "Sahaf Günleri"ni…

Piyalepaşa İstanbul, "Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri"ni başlattı. Açılış gününün konuğu "Kültürün İlk Beşiği Olarak Anadolu" söyleşisi ile yazar Ahmet Ümit'ti. İstanbul Sahaf Günleri'nde 20'yi aşkın sahaf standı bulunuyor. Etkinlikte müzayede de düzenleniyor. 16 Eylül Cumartesi günü 14.00-15.45 saatleri arasında yapılacak müzayedede imzalı kitaplar, şair ve yazarların mektupları, birbirleriyle yazışmaları ve ilk baskı kitapları okuma tutkunları ile buluşacak.

Kitapseverler, Piyalepaşa İstanbul Satış Ofisi'nde 16 Eylül'e kadar devam edecek bu etkinlik boyunca sabah 10.00'dan akşam 20.00'a dek kitaplarla buluşabilecek. Bu günler boyunca düzenli olarak Taksim ve Beşiktaş'tan ring seferi yapacak bir servis de İstanbullulara hizmet verecek.