Biliyor musunuz?

Efes antik kentindeki festivali, PTT'den Kurban Bayramı'na özel kampanyayı, yurtdışı seyahat sigortasının önemli olduğunu, yeşil altının hasat zamanı geldiğini, Azerbaycan'ın yaz dolmasını, Samsung ve LG'nin yeni telefonlarını biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Efes antik kentindeki festivali…

Devlet Opera ve Balesi, Türkerler Holding'in desteğiyle opera ve bale günlerine imza atıyor. Efes antik kentinde düzenlenecek uluslararası etkinliğe Mahall Bomonti İzmir markasıyla Türkerler Holding sponsor oldu.

İzmir Devlet Operası ve Balesi tarafından 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek "Gala Konser" ile başlayacak festivalde G. Verdi, G. Puccini, Ch. Gounod, Offenbach ve G. Donizetti, R. Leoncavallo'dan arya ve düetler söylenecek. 19 Eylül Salı günü ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası Yekta Kara'nın rejisi ile sunulacak. İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri'nin kapanışı, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 22 Eylül Cuma günü sahnelenecek "Romeo İle Jüliet" balesi ile olacak…

PTT'den Kurban Bayramı'na özel kampanyayı…

PTT A. Ş., "Kurban Bayramı"na özel tebrik kartı kampanyası düzenleyerek posta kargosu ve APS kurye yurtiçi gönderi ücretlerinde indirime gitti… Bu kapsamda kampanyaya özel bir milyon adet tebrik kartı ücretsiz olarak dağıtılmak üzere PTT şubelerine gönderildi.

Ayrıca, tüm özel günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı'ndan önceki 28-29-31 Ağustos tarihlerinde postaya verilen posta kargosu ve APS kurye gönderilerinde yurtiçi gönderilerine yüzde 25 indirim uygulanıyor.

Yurtdışı seyahat sigortasının önemli olduğunu…

Yılın ilk yarısında 4 milyon Türk vatandaşı yurtdışına seyahat etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında artan yurtdışı seyahatleri, özellikle uzun tatil dönemlerinde büyük artış gösteriyor. Bu yıl Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde de yüzbinleri bulan vatandaşımız yurtdışına çıkıyor. Bayram tatili öncesi yurtdışı seyahatlerinde seyahat sigortasının önemini hatırlatan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, yurtdışına seyahat edecek olan vatandaşları, olası riskler karşısında mağduriyet yaşamamaları için mutlaka "Yurtdışı Seyahat Sigortası" yaptırmaları konusunda uyardı.

Yeşil altının hasat zamanı geldiğini…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen "Uluslararası Antepfıstığı Festivali"nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep toprağının çok bereketli olduğunu belirterek, "Toprağımız kıpkırmızı, yeşilimiz yemyeşil, mavimiz masmavi, güneşimiz her şeyden çok ısıtıyor. Bunun sonucu olarak yeşil altın dediğimiz Antepfıstığı ortaya çıkıyor. Fıstık bizim için her şey, soframızın bereketi, şehrimizin ekonomisi, gözümüzün nurudur" dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise hasadına başlanan Gaziantep fıstığının yerel ve ulusal manada önemli katkı sunduğunu dile getirerek Antepfıstığının çeşitli illerde yetiştiğini, ancak lezzetiyle Antep fıstığının önde olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın yaz dolmasını…

A Zəfəran Restaurant, Ağustos ayına özel olarak mönüsüne üç bacı dolmasını ekledi. Azerbaycan'da yaz aylarında yapılan üç bacı dolması, domates, biber, patlıcan gibi yaza özel taze sebzelerle taze kuzu kıymanın birlikteliğinden oluşuyor. Dolma, bol kaymaklı manda yoğurdu ile servis ediliyor. Zəfəran Restaurant‘ın Executive Şefi Ramin Nuriyev, üç bacı dolması ile ilgili şunları söylüyor:

"Bu yaz dolmasının lezzetindeki farklılık iç malzemesinin et, soğan, domates, biber ve reyhanın yanı sıra nohut lapasından oluşması. Nahçıvan yöresine özgü bu tarifin diğer bir farkı da patlıcanların kapak kısımlarının yan kesilmesi. Azerbaycan'da her yöreye özgü hazırlama farklılıkları var, bu da mutfağımızın zenginliğini oluşturuyor aslında."


Samsung ve LG'nin yeni telefonlarını…

Samsung Electronics, yeni Galaxy Note8'in perakende satışına 18 Eylül'den itibaren başlayacak. Tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 4 bin 999 TL olarak belirlendi. Galaxy Note8, Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı renklerinde satışa sunulacak.

LG Electronics'in yeni çıkacak V30 telefonuyla birlikte piyasaya sürülecek olan yeni UX 6.0+, LG'nin UX'inin geliştirilmiş bir versiyonu olacak. Daha önceki akıllı telefonlarda bulunan UX, 18:9 FullVision ekranın çok daha verimli kullanılması için en uygun hale getirilirken çok daha sezgisel kullanıcı deneyimi için çok daha kişiselleştirilmiş seçenekler sunuyordu. LG V30, şirketin ilk OLED FullVision ekranına sahip ve geliştirilmiş çift lensli kamera özellikleri öne çıkan bir multimedya cihazı.