Dünya Gazetesi'nin düzenleyeceği İklim Zirvesi’nde neler konuşulacak?

Dünya Gazetesi öncülüğünde 7 Haziran 2024 Cuma günü İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenecek olan İklim Ekonomisi-Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi’nde çok önemli konuklar ve katılımcılar bir araya gelecek. Peki devleri buluşturacak bu zirvede neler konuşulacak?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'ın katılımlarıyla gerçekleşecek olan zirve kapsamındaki panellerde Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel kuruluşlarının yöneticileri konuşmacı olarak yer alacak.

Türkiye'nin Sürdürülebilir Finansman Yol Haritası

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açılış konuşmalarının ardında, zirvede ilk oturumda Türkiye'nin sürdürülebilir finansman yol haritası ve uluslararası standartlara uyum süreci masaya yatırılacak. Bu oturumda  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Orhan Solak, UN Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç ve Ziraat Bankası Proje Finansmanı ve Yapılandırma Grup Başkanı Berrin Mahmutoğlu bir araya gelecek.  

Tahvil, Kredi, Borsa ve Fonlarda Yeşil Dalga

Zirvenin genel sponsorluğunu Natural Holding üstlendi. Naturel Holding Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Dönüşüm Başkanı Pınar Karaman da, zirvede bir sunum gerçekleştirecek. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'ın konuşmasının ardından bir dizi oturumla zirve öğleden sonra da devam edecek. 

Dünya Gazetesi tarafından organize edilen zirvenin yabancı konukları da bulunuyor. 'Tahvil, Kredi, Borsa ve Fonlarda Yeşil Dalga Oturumu'nun katılımcıları arasında, Londra Borsası’ndan Axel Kalinowski ve Globaltürk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney bulunuyor. Bu oturumda ise yeşil dalga hareketinde sürdürülebilirlik yatırımlarının ve finansal araçların çevresel ve sosyal etkileri tartışılacak.

Enerji Sektörünün Sürdürülebilir Finansmana Ulaşımı ve Türkiye’deki Durum

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Ali Emre Ballı'nın yapacağı konuşmanın ardından oturumlar devam edecek. 

Modoratörlüğünü Dünya Gazetesi yönetici ve yazarlarının yapacağı oturumlardan biri de ‘Enerji Sektörünün Sürdürülebilir Finansmana Ulaşımı ve Türkiye’deki Durum’ olacak. Enerji dönüşümündeki ilerlemede sürdürülebilir finansmanın rolünün masaya yatırılacağı oturuma, Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Arıoğlu, Kontek Enerji CBDO’su ve Kurucu Ortağı Ayhan ŞahinSmart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ,  Lydia Holding CEO’su Hüseyin Kaya ve GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Murat Özdemir katılacak.

Türk Bankacılık Sektöründe Sürdürülebilir Finansmanın Gelişimi ve Yönetimi

Dünya Gazetesi'nin sektöre damga vuracak zirvesinde, Türkiye’nin önde gelen bankalarının üst düzey yöneticileri de buluşacak. Bu oturumda da Türk bankalarının sürdürülebilirlik finansmanı uygulamalarının değerlendirilmesi konuşulacak.

Dünya Gazetesi'nin düzenlediği zirve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kapanış konuşmasıyla sona erecek.