“Çalışanlarımızın hepsi bizim çocuklarımız”

300’ün üzerinde çalışanı olan Nef’te evden çalışma, gün içinde istenilen saat aralığında mesai, serbest kıyafet, ücretsiz tatil paketleri gibi pek çok farklı uygulama var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

didem-eryar-unlu-005.png

Yunus Emre’nin mürşidi Taptuk Emre “Aşk ile yürüyen sırtında dünyayı taşır. Aşksız yürüyen, beden diye bir ceset taşır” der. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur da, “Nefes” kavramından gelen Nef’in felsefesini bu sözler üzerine kuruyor. “Başkasının mutsuzluğundan, mutluluk yaratamazsın. İyi olmak kolay, zor olan adil olmak” diyor. 

Nef kendini sosyal bir şirket olarak tanımlıyor. Hissedarlar arasında bir kar paylaşımı yok. Dağıtılabilir karın tamamı toplumsal işlere ayrılıyor. “Çünkü bir şeyin sizin olmadığını düşündüğünüzde paylaşmış oluyorsunuz” diyor Erden Timur ve ekliyor: “Dünyanın daha iyi bir yer olması için inovasyon yeterli değil, sosyal inovasyon gerekli.” Timur, sosyal inovasyonu, “Başkasının derdi ile dertlenmek, onun derdine ortak olmak” şeklinde tanımlıyor. Nef de bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerinde bu bakış açısıyla öne çıkıyor. 

2010 yılında kurulan Nef, “başkasının derdine dertlenerek” 5 yılda milyar cironun üzerinde ciroya ulaşmayı başarmış bir şirket. Bugün sektörün en önemli isimlerinden birisi. Ve sadece gayrimenkul sektörüne getirdiği yeni bakış açısı ile değil, aynı zamanda yeni nesil insan kaynakları uygulamalarıyla da fark yaratıyor. 

Şirketlerin topluma ve insanlara bakışının değişmesi gerektiğini söyleyen Erden Timur, “Biz yaptığımız tüm İK uygulamalarını, yapmak zorunda olduğumuz şeyler olarak görüyoruz. Çünkü çalışanlarımızın hepsi bizim çocuklarımız. Dolayısıyla bizim çocuklarımızla aynı imkana sahip olmalı. Nef’in çalışanlarının şirketi. Bizde ‘patron’ yok” diyor. 

Bugün 300’ün üzerinde çalışanı olan Nef’te evden çalışma, gün içinde istenilen saat aralığında mesai, serbest kıyafet, ücretsiz tatil paketleri gibi pek çok farklı uygulama var. Ayrıca Nef çalışanlarının çocuklarının özel okul taksitlerini ödüyor, yaz okuluna gönderiyor, mentorluk desteği veriyor ve tüm okul hayatı boyunca burs sağlıyor. Nef’in yeni nesil insan kaynakları uygulamalarını Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur’dan dinledik. 

► Evden çalışma, serbest kıyafet 

Nef’liler, diledikleri zaman evden çalışabiliyor. Böylelikle hem iş hem de özel hayatlarını daha rahat yönetme şansına sahip oluyorlar. Uygulamada, evden çalışmayı tercih edenler e-mail ve telefonla işlerini yapabiliyor, Skype üzerinden görüntülü olarak toplantılara katılabiliyor. Belirli departmanlarda 1 aylık pilot uygulamanın ardından hem çalışanların hem de bağlı oldukları yöneticilerin doldurdukları bir değerlendirme formu ile sonuçları takip ettiklerini anlatan Erden Timur, verimlilik ve motivasyon açısından hem çalışan hem de yönetici tarafında yüzde 100 memnuniyet sağladıklarını belirtiyor. Uygulama bugün tüm Genel Merkez çalışanları kapsamında genelleştirilmiş durumda. Bu arada Nef’te kıyafet özgürlüğü bulunuyor. Sadece cuma günleri geçerli olan serbest kıyafet uygulaması tüm mesai günlerine yayılmış durumda. Nef çalışanları tüm mesai günlerinde Jean, kadife, kanvas pantolon, casual gömlek, t-shirt, kazak, sweatshirt, spor ayakkabı giyebiliyorlar. 

► Aile fonu, evlilik desteği 

Nef, tüm çalışanlarını birer aile üyesi gibi görüyor ve onlara gerekli zamanlarda destek ve yardımcı olmayı hedefliyor. Bu kapsamda evlilik hazırlıkları yapan, çocuk sahibi olacak veya ev sahibi olmak isteyen çalışanlara bu en kritik dönemlerinde maddi olarak destek sağlıyor. Ayrıca çalışanlarının çocuklarını kendi çocukları olarak gören şirket, onlara gerek eğitim gerekse sosyal olarak en iyi imkanlara sahip olmalarını destekliyor. Evlilik hazırlığı yapan, yeni evlenen çalışanlara düğün hediyesi, alışverişlerinde faydalanabilecekleri indirim noktaları, tatil imkanı ve en önemlisi esnek maaş avans uygulaması imkanlarını sunuluyor. Çocuk sahibi olan Nef çalışanlarına, doğum sonrası evden çalışma imkanı, anne- baba hazırlık kursları, bez-mama desteği sağlanıyor. Ayrıca esnek maaş avans uygulaması ile bütçelerine maddi olarak da destek olunuyor.

► Ev, araba sahibi olmak isteyene destek 

Nef, kendi çalışanlarını da ev sahibi yapıyor. Çalışanlarına indirim ve uygun ödeme koşulları sağlayıp, ara ödemelerine destek olan Nef, esnek maaş avans uygulaması ile ödeme sürecinde maddi destek sağlıyor. 

► Çocukların özel okul ücretlerinin yüzde 50’sini karşılıyor 

Çalışanlarının çocuklarını kendi çocukları olarak gören Nef, tüm çocukların iyi bir eğitim almalarını, geleceğe donanımlı, eğitimli ve başarılı bir şekilde hazırlanmalarını, gerek zihinsel gerekse bedensel olarak tam bir sağlık içerisinde olmalarını hedefl iyor. Bunun için de tüm başarılı çocukların özel okula gitmelerini destekliyor. Başarılı çocukların özel okul ücretlerinin yüzde 50’ni Nef finanse ediyor. Hatta özel okullar ile Nef çalışanlarına özel indirim anlaşmaları yapılarak, ücrette indirim avantajı da sağlanıyor. Kış ve yaz sömestr dönemlerinde de çocuklar kış ve yaz okullarına gönderiliyor. 

► Çalışanın anne-babalarına destek 

Nef çalışanların anne ve babalarının sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerini destekliyor. Esnek maaş avans uygulaması ile sağlık problemlerinde maddi olarak onların yanlarında oluyor. Ayrıca, kişisel olarak oktor, tedavi ihtiyaçlarında tüm imkanlar seferber ediliyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası imkanından faydalanmaları için gerekli çalışmalar da yapılıyor. 

► Tatil imkanı 

Nef çalışanlarına yorgunluklarını atacakları, motivasyonlarını arttıracakları tatil imkanı sunuyor. Yurt içinde zincir otellerden Nef çalışanlarına özel indirim avantajları sunan anlaşmalar yapan şirket, ayrıca tüm çalışanlarına yurt içi 3 günlük tatil ücretini hediye ediyor. Yurt dışında tatil yapmak isteyen çalışanlara ise uçak bileti hediyesi veriliyor.