VakıfBank'tan güzel başlangıç

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda ilk maçına çıkan VakıfBank, ABD temsilcisi Iowa Ice ile karşılaştı. Rakibini 3-0 mağlup eden VakıfBank, yarı finale yükselmeyi garantiledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZURİH -  Geçtiğimiz hafta Eczacıbaşı VitrA  karşısında Süper Kupa galibiyetiyle sezona başlayan VakıfBank, Iowa Ice'ı da geçerek galibiyet serisini 49 maça çıkarmış oldu. FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası B Grubu ilk maçında VakıfBank, hızlı  başladığı ilk seti rakibi karşısında 25-16 ile almayı başardı. Iowa Ice karşısında ikinci seti de 25-12'yle geçen VakıfBank, setlerde  durumu 2-0'a getirdi. Karşılaşmanın üçüncü setinden, kenardan gelen oyuncuların da katkılarıyla 25-17 üstün ayrılan sarı-siyahlılar, B Grubu ilk maçında Iowa Ice'a üstünlüğünü 3-0 ile kabul ettirdi ve turnuvaya galibiyetle başladı. VakıfBank, grubun ikinci maçında Güney Amerika Şampiyonu Unilever Vôlei (Brezilya) karşısında galibiyet arayacak. Karşılaşma yarın TSİ 21.30'da oynanacak.

B Grubu ilk maçında sahadan 3-0'la üstünlükle ayrılan VakıfBank'ın  hücumda en etkili ismi 11 sayıyla Gözde Sonsırma oldu. Onu takip eden oyuncular ise 8 sayıyla Christiane Fürst ve 7 sayıyla Bahar Toksoy oldu.

"Galibiyetle başlamak önemliydi"

Maç sonunda turnuvaya galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşayan VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, "Dünyanın en iyi takımlarının yer aldığı bu turnuvaya galibiyetle başlamak bizim için çok önemliydi. Süper Kupa maçı sonrası biraz daha motive olarak sahaya çıktık. Aramıza yeni katılan oyuncular her geçen gün takıma daha iyi uyum sağlıyor, bugün sahada gerçek bir takım gibi oynadık. Performansımız gün geçtikçe istediğim seviyeye doğru yükseliyor. Ancak buradaki  önceliğimiz; maçları tek tek düşünmek, iyi konsantre olmak ve kazanmak. Bu galibiyet bizi diğer maçlarımız için motive edecek" dedi. ABD temsilcisi Iowa Ice'ın, yakından tanıdıkları bir ekip olmadığını söyleyen Guidetti, "Şimdi önümüzde çok zor bir maç var. Güney Amerika Şampiyonu Unilever Vôlei, turnuvanın favorilerinden biri. Amacımız, bu maçı da kazanarak yarı finale lider olarak yükselmek. Tabi ki asıl hedefimiz iki sene önce Doha'da kaybettiğimiz dünya şampiyonluğunu bu sene Zürih'te kazanmak" dedi.

Turnuvanın ilk gününde Unilever Volei, Iowa Ice'ı 3-0 mağlup ederken,  A Grubu'nda Çin temsilcisi Guangdong Evergrande, Kenya ekibi Kenya Prisons'ı 3-0 ile geçti.