VakıfBank, Kanarya'yı yine avladı

VakıfBank, Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin 17. haftasında deplasmanda Fenerbahçe Grundig’i 3-2 mağlup ederek rakibini bu sezon üçüncü kez geçmeyi başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye VakıfBank Naz, Gözde, Rasic, Sheilla, Vasileva, Bahar ve Gizem Karadayı (L) ilk altısıyla başladı. Müsabakanın birinci setini 16-25 geride tamamlayan VakıfBank, ikinci setle birlikte maçta dengeyi sağladı. Bu seti 25-20’yle kazanan VakıfBank’ta,  Elitsa Vasileva 6 sayı (2 blok) ve Milena Rasic de 5 sayı ile sette öne çıkan isimler oldu. Üçüncü sette ise teknik molalara önde giren VakıfBank, çekişmeli geçen seti 21-25 kaybetti. VakıfBank adına maçta kalma seti olan dördüncü sette ise bu kez set sonunu iyi oynayan ve seti 25-22 kazanan sarı-siyahlılar, maçı beşinci sete taşıdı. 
 
İstanbul derbisinin beşinci ve son setinde de rakibi karşısında üstünlüğü elden bırakmayan ve istediği oyunu sahaya yansıtan VakıfBank seti 15-13 maçı da 3-2 kazandı. Rakibini 3-2 mağlup eden VakıfBank, 17. hafta sonunda puanını 49.1’e* yükseltti ve liderliğini sürdürdü. VakıfBank böylelikle sezonun başında oynanan Şampiyonlar Kupası Finali ve ligin ilk yarısında oynanan maçın ardından Fenerbahçe’yi bu sezon üçüncü kez mağlup etmeyi başardı. 

VakıfBank’ta 20 sayı elde Sheilla Castro ve 17 sayılı Milena Rasic galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Derbi sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti “Bugün sahada oldukça iyi bir mücadele vardı. Fenerbahçe de iyi bir takım ve kazanmak için savaşmamız gerektiğini biliyorduk. Oyunumuzun kalitesi daha iyi olabilirdi ama takımımın son sayıya kadar mücadelesinden çok memnunum. Bu tarz oyuna Perşembe günü de ihtiyacımız olacak. Dinamo Kazan karşısında da ikinci maçta savaşan bir VakıfBank bekliyorum” dedi.

Günün başarılı isimlerinden Elitsa Vasileva ise “Zorlu geçen bir mücadeleydi. Zor başladı ama sonuna kadar mücadele ettik. 2-1 geriye düşüp maçtan galip ayrılmak bizi oldukça mutlu etti. Böyle zorlu maçların takımımız için faydalı olduğunu düşünüyorum, bu tarz maçlardan kendimize dersler çıkartıyoruz. Önümüzde çok önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı var. O maçta da iyi oynayıp bir üst tura çıkmak istiyoruz” dedi. 

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 12’li play-off turu ikinci maçında 19 Şubat Perşembe günü İstanbul’da Dinamo Kazan ile oynayacak.