Vakıfbank dünya şampiyonu!

FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası final maçında Vakıfbank, Brezilya'nın Unilever Volei takımını 3-0 yenerek, dünya şampiyonu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZURIH - FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank, B Grubu’nda mağlup ettiği Güney Amerika Şampiyonu güçlü rakibi Unilever Volei (Brezilya) ile karşılaştı. 52 resmi maçtır yenilmeyen Avrupa Şampiyonu VakıfBank, rakibini 3-0 geçerek Dünya Şampiyonu oldu.

VakıfBank, Zürih’te düzenlenen Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın final müsabakasında Brezilya temsilcisi Unilever Volei ile karşılaştı. Güney Amerika Şampiyonu güçlü rakibi karşısında müsabakadan 3-0 galip ayrılan sarı-siyahlılar, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı kazanarak Dünya Şampiyonu oldu. VakıfBank bu galibiyetle, geçtiğimiz yıl başladığı yenilgisizlik serisini de 52 maça çıkardı. Sarı siyahlılar, 2012-2013 sezonunda Avrupa, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Kupa Şampiyonluklarının ardından kazandığı Dünya Şampiyonluğu ile kupa sayısını beşe çıkardı.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası final müsabakasında temsilcimiz VakıfBank, çekişmeli geçen ilk seti Unilever Volei karşısında 25-23 ile almayı başardı. Güney Amerika Şampiyonu Unilever Volei karşısında ikinci seti de 27-25 ile geçen VakıfBank, setlerde durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü seti de 25-16 ile alan sarı siyahlılar, Unilever Volei’ye üstünlüğünü 3-0 ile kabul ettirdi ve dünyanın en iyisi olmayı başardı.

Beş kupalı ve 52 maçtır yenilgisiz VakıfBank’ın maçta hücumdaki en etkili ismi 23 sayıyla Jovana Brakocevic oldu. Onu takip eden oyuncular ise 14 sayıyla Gözde Sonsırma ve 7 sayıyla Christiane Fürst oldu.

“VakıfBank’la gurur duyuyorum”

Dünya Şampiyonluğu’nun ardından mutluluğunu paylaşan VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, “Harika geçirdiğimiz ve 3 kupa kazandığımız sezonun ardından Süper Kupa ve Dünya  Kulüpler Şampiyonluğu da bizlerin oldu. Aramıza yeni katılan oyuncularla birlikte harika bir turnuvayı geride bıraktık. İlk sayıdan, şampiyonluk anına kadar sahada mücadele eden tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. İki sene önce Doha’da finalde kaybetmiştik. Bu kez elimize gelen fırsatı kaçırmadık. Dünyanın en iyi takımlarının yer aldığı turnuvadan namağlup ayrılarak beşinci kupamızı da kazandık. Böyle bir takımın parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bana bu ekibi veren tüm VakıfBank yönetimine, bizleri destekleyen taraftarlarımıza ve VakıfBank ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“Milletimize armağan olsun”

Maçın ardından düşüncelerini dile getiren VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, “Namağlup Türkiye ve Avrupa Şampiyonluklarının ardından şimdi de namağlup Dünya Şampiyonu olduk. Artık bunun ötesi yok. Bize ve milletimize bu mutluluğu yaşatan tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonluk tüm VakıfBank ailesine ve milletimize bayram hediyemiz olsun” dedi.

Üç bireysel ödül

Turnuvanın bireysel ödüllerinden üçü VakıfBanklı oyuncuların oldu. Turnuvanın “En Değerli Oyuncu” ödülü Jovana Brakocevic’e giderken, Christiane Fürst “En İyi Orta Oyuncu” ve Gözde Sonsırma da “İkinci En İyi Smaçör” ödülünün sahibi oldu.