Türkiye SOÇİ'de sınıfta kaldı

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden sporcular, mücadele ettikleri branşlarda üst sıraları fazla zorlayamadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Rusya'nın Soçi kentinde bugün sona erecek 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli sporcuların yer aldığı yarışlar tamamlandı.  

Kış oyunlarında ay-yıldızı kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlağo, Alp disiplininde Tuğba Kocaağa ve Emre Şimşek, artistik buz pateni buz dansında da Alper Uçar ve Alisa Agafonova temsil etti. 

Milliler, mücadele ettikleri branşlarda arkalarında bıraktıkları ülke sporcuları olduysa da, genelde üst sıraları fazla zorlayamadı. Alp disiplininde yarışan Tuğba Kocaağa slalomda elde ettiği 41.'likle ilk 30'a en çok yaklaşan sporcu oldu.  

Oyunlara 3 farklı disiplinde katılan toplam 6 sporcu, ortaya koydukları mücadeleyle Türkiye'yi temsil etmeye çalıştılar.  

Çetinkaya, profesyonel kariyerini Soçi'de noktaladı 

Türkiye'yi 4. kez kış oyunlarında temsil eden Kelime Çetinkaya, kayaklı koşu branşında skiatlon, serbest sprint ve 10 kilometre klasik yarışlarına katıldığı Soçi 2014'ün ardından profesyonel yarış kariyerini noktaladı.  

Aynı zamanda Türkiye'yi kış olimpiyatlarında temsil eden ilk kadın sporcu olarak tarihe geçen Çetinkaya, Soçi'deki skiatlon yarışın 61. ve son sırada tamamladı. 59. sırada yarışa giren milli sporcu, 7,5 kilometresi klasik, 7,5 kilometresi de serbest olmak üzere toplam 15 kilometreden oluşan mücadeleyi, 47.17.7'lik dereceyle son sırada bitirdi. 

Çetinkaya, 1,3 kilometrelik parkurda yapılan serbest sprint mücadelesini de son sırada tamamladı. 67 sporcunun katıldığı yarışa 66. sırada başlayan milli sporcu, 3.05.00'lik derecesiyle 67. oldu.  

Kelime Çetinkaya Soçi 2014'teki son yarışına, performans olarak daha iyi olduğu 10 kilometre klasik mücadelesinde çıktı. 75 sporcunun katıldığı yarışı 32.58.0'lık derecesiyle 59. sırada tamamlayan Kelime, 19 sporcuyu gerisinde bıraktı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir