Trabzonspor elendi!

Trabzonspor, Makedonya temsilcisi Rabotnicki'ye elendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda deplasmanda 1-0 yenildiği maçın rövanşında Makedonya temsilcisi Rabotnicki ile sahasında 1-1 berabere kalarak Avrupa’ya veda etti. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda ettikleri Rabotnicki maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, elendikleri için üzgün olduklarını ancak ortaya konulan oyunu görünce doğru yolda olduklarını anladığını söyledi.

Şota Arveladze, "Üzgünüm tabi. Bu kadar pozisyona rağmen ikinci golü atamadık. Maçın bütününe bakarsan tek tek performansları konuşmak doğru değil. Fazla pozisyon vermedik, kontra atak çıkan takıma karşı 1-2 pozisyon verdik. Bayağı pozisyona girdik. Daha fazlasını istiyordum tabii. 10 kişi kalınca rakip oyun yavaşladı. Üzgünüm ama futbolcuları tebrik etmek istiyorum. Bu dönemde 120 dakikayı çıkartmak kolay değil. Hazırlık döneminin henüz başı ve birkaç kişi ilk maçlarını oynadılar bu sezon. Takımın daha çabuk oynamasını, santraforların biraz daha aktif olmasını isterdim. Ama bu daha başlangıç. Doğru yoldayız diye düşünüyorum. Çabuk değiştirmek mümkün olmuyor her şeyi. Gol atmak gerekiyor tabii. Rakibi tebrik etmek lazım. 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele ettiler ve buradan tur atlamış olarak ayrılıyorlar" dedi.

Rabotnicki Teknik Direktörü Igor Angelovski, "Dünkü basın toplantımızda sonuna kadar mücadele edeceğimizi söylemiştim. Bugün de gördünüz, gücümüzün son damlasına kadar mücadele ettik. Çok mutluyum. Böyle bir takımın antrenörü olduğum için gurur duyuyorum. Oyuncularımın karşısında saygıyla eğiliyorum. Büyük bir tarihi geleneği olan Trabzonspor'u yenmek çok güzeldi ve bunun için çok mutluyum. Maç sonunda Trabzonspor taraftarlarının oyuncularımı alkışlaması gerçekten tebrik edilecek bir davranış. Seyirciye yürekten teşekkür ederim. Makedonya futbolunun böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Makedonya'ya sesleniyorum; bu galibiyeti kutlayın, eğlenin" dedi.

Trabzonspor 1 - 1 Rabotnicki (Uzatmalar)

Dakika 112: Kire Markoski'nin golüyle konuk ekip beraberliği yakalıyor

Dakika 65: Hava topu mücadelesini hakem Steven McLean faul olarak değerlendiriyor ve konuk ekipte Dusko Trajcevski ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakıyor.

Dakika 55: Temsilcimiz Okay ile öne geçiyor!