TFF'nin Mandela kararı

TFF Neslson Mandela ölümü üzerine Mandela mesajlı tişört giydikleri için Galatasaraylı futbolcular, Drogba ve Eboue'yi Disiplin Kurulu'na sevk etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaraylı futbolcular Emmanuel Eboue ve Didier Drogba'yı, Nelson Mandela'ya mesaj gönderen tişörtler giydikleri için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevketti. 

Sevkin bugün yapılmasının nedenin ise, Juventus maçı öncesi takımın moralini bozmamak olduğu açıklandı. Kurul'dan iki oyuncuya da 'ihtar' kararı çıkacak ve 'bir daha izinsiz yapmayın' deneceği bekleniyor.

Futboda günlerdir gündemi meşgul eden Emmanuel Eboue ve Didier Drogba'nın PFDK'ya sevk olayları kesinleşti. Galatasaray'ın Fildişi Sahilli oyuncuları, 2-0 kazanılan Elazığspor karşılaşmasında Nelson Mandela'ya mesaj içeren tişört giydikleri için PFDK'ya sevkedildi.

Geçtiğimiz hafta oynanan maçta yaşanan bu olay sonrasında oyuncuların PFDK'ya sevkedildiği iddia edildi ancak TFF'den kesin bir açıklama gelmedi. Hatta Galatasaray Kulübü, TFF'ye bir yazı göndererek 'Böyle bir durum varsa bize iletin' dedi.

6 gün sonra sevkedildiler

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yaşanan olay sonrasında oyuncular bugün PFDK'ya sevkedildi. Nedeni ise; Juventus ile kritik bir maça çıkacak olan Galatasaray'ın moralini bozmamak olduğu belirtildi.

İhtar cezası gelecek

Alınan bilgilere göre; iki oyuncuya da ihtar cezası verilecek ve 'bir daha izinsiz olarak böyle bir şey yapmayın' deneceği bekleniyor.