"Sporu Usulsüzlüklere Karşı Koruma" mutabakatı imzalandı

Türk Konseyi ile ICSS arasında, Türk dili konuşan ülkeler genelinde sporu usulsüzlüklere karşı korumak amacıyla bir protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) ile Uluslararası Spor Güvenliği Merkezi (ICSS) arasında, Türk dili konuşan ülkeler genelinde sporu usulsüzlüklere karşı korumak amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı. 

İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen imza törenine, Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov, ICSS Başkanı Mohammed Hanzab, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan Başkonsolosları yer aldı.  

Hasanov, törende yaptığı konuşmada, Türk Konseyi 5. Zirvesi'nin ardından Türk Konseyi'nin üye ülkeler arasında gençlik ve spor alanında iş birliği geliştirmeye yönelik çabalarını artırdığını belirterek, Kırgızistan'da düzenlenecek zirvenin temasının da "Gençlik ve Ulusal Sporlar" olarak kararlaştırıldığını kaydetti. 

Sporun, Türk coğrafyasında pek çok kişiyi özellikle gençleri etkilediğini vurgulayan Hasanov, "Sporda güvenlik ve bütünlüğü korumak için karşılaşılan zorluklar göz önünde tutulduğunda, Türk Konseyi için sporun usulsüzlüklere karşı korunmasında söz konusu alandaki öncü küresel örgütlerde biri olan ICSS ile iş birliği kurmak oldukça önemlidir" dedi. 

ICCS Başkanı Hanzab ise sporun korunması yolunda gösterdikleri liderlik ve vizyon için Türk Konseyi'ne teşekkür ederek, "Sürekli büyüyen bir spor pazarına sahip Türk Konseyi üye ülkelerinin etkisi, dünya sporu ve uluslararası sahnede giderek artmaktadır. ICSS olarak, spor alanındaki sorunlar çerçevesinde, Türk Konseyi'ni desteklemeye ve sporu usulsüzlüklere karşı korumak amacıyla daha koordineli uluslararası bir çaba geliştirilmesine yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Türk Konseyi ve ICSS, Türk dili konuşan ülkeler genelinde sporu usulsüzlüklere karşı korumak amacıyla bir protokol imzaladı.  

Protokol çerçevesinde, iki kuruluş arasında gençlik ve spor alanında iş birliği tesis edilmesi ve ortak faaliyetlere hukuki zemin oluşturması hedefleniyor.