"Bilic hakaret etmedi"

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen futbol genel direktörü Önder Özen, teknik direktör Slaven Bilic'in dördüncü hakeme hakaret etmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen futbol genel direktörü Önder Özen, Galatasaray ile oynanan olaylı derbinin ardından açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti. İlk 4 hafta itibariyle başarılı bir performans ortaya koyduklarını belirten Özen, "Takımın oyunu ve saha terbiyesi antrenör ekibinin taktik ve tekniği ile güzel bir 4 hafta yaşadık" dedi.
 
Galatasaray derbisi öncesi taraftarf desteğine değinen Özen, "Taraftarlarımızın desteğiyle oynanan güzel bir maç vardı. Stadı dolduran 'taraftarlarımıza' teşekkür ediyorum. Teknik Direktörümüz Slaven Bilic'in tribüne gönderilmesi ve ceza alması olayını yaşadık. Bilic, teknik adamlığı oyuncularla ve diğer çalışma arkadaşlarıyla son derece uyumlu çalışan kibar, saygılı bir insan. 3 aylık çalışma süremizde bunu söyleyebilirim. Sonuçlara göre kötü davranışlar sergileyebilecek biri değil, bunu 2008'deki milli maçta görmüş olduk" diye konuştu.
 
Özen, maçın ardından Bilic ile konuştuğunu dile getirerek, ""4. hakeme bir hakareti asla olmadığını söyledi. Hakemin verdiği bir karara karşılık olarak 4. hakeme bu kararın ayıp olduğunu söylüyor ve 4. hakem bu cümleyi birkaç kez tekrar ettiriyor. Bu olaydan sonra sahadan gönderiliyor. Hocamızın ceza almasını doğru bulmadık. Bu durum takımımızı olumsuz etkileyecek. Sahada vereceği taktikler ve soyunma odasına katacağı enerjiden mahrum olacağız" açıklamasını yaptı.
 
Slaven Bilic’in cezalı olduğu maçlarda yedek kulübesinde yardımcı antrenör Nikola Jurcevic ve Edin Terzic'in yer alacağını açıklayan Özen, "Benim yedek kulübesinde olma ihtimalim yok" dedi.

Takım hakkında da açıklamalarda bulunan Özen, özetle şunları kaydetti: 

"Futbol takımını saha dışı etkenlerden uzak tutmalıyız. Bu tarz bir durum 2004'te de yaşanmıştı. Bu duruma karşı bir fikrimiz var. Sahaya odaklandık. Oyuncular ve teknik ekip bunun farkında. Oyuncular oynanmayan iki dakikalık bölümün sıkıntısını yaşıyorlar. MP Antalyaspor maçının önemli bir maç olduğunu biliyoruz. Buna odaklandık. Slaven Bilic, yarın TFF’ye gidecek ve sözlü savunma verecek. Bana ne söylediyse orada da aynısını söyleyecektir. Hakem raporunu tamamen reddediyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir