Pereira'dan iddialı açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Avrupa'da şampiyonluklara oynayan bir takım olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa'da şampiyonluğa oynayan bir takım olmak istediklerini söyledi.

Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax ile oynayacakları maçtan önce sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi.

Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak istediklerini aktaran Pereira, Ajax ve Galatasaray maçlarının kendilerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Büyük kulüplerde her zaman kazanmaya oynanır. Baskı bana enerji verir. Bu benim için pozitif bir şey. Büyük takımlarda büyük baskılar normaldir. Biz sıradan bir takım değiliz. Yarın taraftarımızı mutlu edecek bir imaj vereceğiz. Beni de mutlu edecek bir futbol oynayacağımıza inanıyorum. Galibiyet için her şeyi yapacağız."

"İki takım da kazanmak isteyecek"

Portekizli teknik adam, Ajax'ın iyi bir takım olduğuna dikkati çekerek, "Geleneği olan, futbol okulu kültürüne sahip bir takımla oynayacağız. Dünya futboluna uzun yıllardır kültürünü kabul ettirmiş bir takım. Topa sahip olmayı, ofansif oynamayı seven bir ekip. İki takım da kazanmak isteyecektir" ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, "Biz Avrupa Ligi'nde ileri gidip iyi işler yapmak istiyoruz. Ligden tamamen farklı bir kulvar. Yarın farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz" dedi.

"Van Persie ile aramda kötü bir ilişki yok"

Tecrübeli teknik adam Hollandalı futbolcusu Robin van Persie ile arasında kötü bir ilişki olmadığını da söyledi.

Pereira, Türkiye'ye geldiğinde takımı hep çift forvet oynatma düşüncesinde olmasına rağmen Moussa Sow'un transferin son günü El-Ehli takımına gitmesinin planlarını değiştirdiğini dile getirdi.