Milliler 'Roman' yazdı

Ay-yıldızlı ekip, Romanya'yı 2-0 yenerek şampiyonaya katılma umudunu sürdürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜKREŞ - 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki maçta Türkiye, deplasmanda Romanya'yı 2-0 yendi ve şampiyonaya katılma umudunu sürdürdü.

Play-off umutlarını kalan 2 maça taşıyabilmek için mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı zorlu deplasmandan Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç'in golleriyle galip ayrılan ay-yıldızlı ekip, son derece önemli bir 3 puana imza attı.  

Bu sonuçla puanını 13'e yükselten Türkiye, üçüncü sıraya çıkıp, aynı puanlı Romanya'yı 6 gol averajla geçti. Macaristan ise Estonya'yı 5-1 yenerek, 14 puanla ikinci sıraya çıktı.

Kalan maçlar

Türkiye, grupta kalan 2 maçında 11Ekim'de deplasmanda beşinci sıradaki Estonya, 15 Ekim'de de evinde namağlup grup lideri Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Romanya ise son iki maçında deplasmanda puansız grup sonuncusu Andorra ve evinde iddiası bulunmayan beşinci sıradaki Estonya ile karşılaşacak.

Estonya galibiyetiyle puanının 14'e yükselten Macaristan da son iki maçında Hollanda'ya misafir olup, Andorra ile mücadele edecek.

Terim: Umuda yolculuğumuz devam ediyor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Romanya'yı 2-0 yendikleri karşılaşmayla ilgili olarak "Umuda yolculuğumuz devam ediyor" dedi.

Göreve geldiği anda milli takımın grupta kalan 4 maçını "mucize maçlar" olarak nitelendirdiklerini belirten Terim, bunların ikisinden alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi.

Fatih Terim, umuda yolculuk olarak olarak değerlendirdikleri elemelerde iki maçlarını kazandıklarını ve geriye iki maçlarının kaldıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Umuda yolculuğumuz devam ediyor. Benim şu anda  milli görevim bitiyor Galatasaray görevim başlıyor."

Piturca: Şans bizden yana değildi

Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Victor Piturca, Türkiye'ye şansız bir şekilde yenildiklerini kaydederek,  "Bugün şans bizden yana olmadı" dedi.

Macaristan farklı kazandı

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde günün diğer maçında Macaristan, sahasında Estonya'yı 5-1 yendi.