Milli sporcuya rekor ceza!

CAS, Aslı Çakır Alptekin'in 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalyayı doping nedeniyle geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadınlar 1,500 metre koşu dalında 2012 yılı Olimpiyat altın madalyası sahibi Aslı Çakır Alptekin, olimpik madalyasını doping yaptığı gerekçesiyle kaybederken, uluslararası spor tahkim mahkemesince sekiz yıl süreyle spordan men cezası aldı.

Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yapılan açıklamada kararın, "Atletten Temmuz 2010 ile Ekim 2012 arasında alınan kan örneklerinde bulunan normal dışı değerler" ile ilgili olduğu ifade edildi.

Açıklamada sporcunun, Londra'da yapılan 2012 Olimpiyatları'nda aldığı 1.500 metre final birinciliği dahil olmak üzere, 29 Temmuz 2010'dan bu yana yarışlarda aldığı tüm derecelerin diskalifiye edildiği belirtildi.

Olimpiyatlardaki ilk altın madalya gitti

Aslı Çakır Alptekin’in aldığı altın madalya, Türkiye’nin Olimpiyat oyunlarında atletizm dalındaki ilk altın madalyası olmuştu.

Londra Olimpiyatları’nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır  Alptekin 4:10.23’lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4:10.40 ile  ikinci sırayı elde etmişti.

Ödül yağmıştı

Londra'da Olimpiyat Şampiyonu olan Aslı sadece bu nedenle devletten değeri o zaman ki rakamlarla yaklaşık 2.5 milyon TL karşılığı 2000 Cumhuriyet altını almış, bunun dışında bazı belediyeler ile kurum ve kuruluşlar kendisine ev, araba, çeşitli miktarlarda altın vb. maddi değeri yüksek ödüller vermişti.