Mercedes AMG Petronas fırtınası devam ediyor

Formula 1 sezonunun beşinci yarışı olan Barselona’da da Mercedes AMG Petronas pilotları ilk iki sırada yer aldı. Avustralya, Malezya, Bahreyn ve Çin’de ilk sırayı alan Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, bu yarışta da podyumun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARCELONA - Formula 1 takviminde sezonun beşinci yarışı olan Barselona’da Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton yarışı ilk sırada bitirirken, Nico Rosberg de ikinciliği elde etti. Bu sonuçla pilotlar sıralamasında zirveye Hamilton yükselirken, Rosberg de ikinci sırada yer alıyor. Sezonda tüm yarışlarda podyumun en tepesinde olan Mercedes AMG Petronas pilotları, sezonun dördüncü dublesine imza attı. Malezya, Bahreyn ve Çin’de duble yapan Mercedes AMG Petronas pilotları, Barselona-Catalunya Grand Prix’inde aldıkları derecelerle sezondaki iddialarını bir kez daha ortaya koydu.

Cuma günü yapılan antrenman turlarında en hızlı turlara imza atan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, dünkü sıralama turlarında da seriyi bozmadı. Yarışa da birinci ve ikinci sırada başlayan Hamilton ve Rosberg, yarış sonuna kadar üstünlüklerini korumayı başardı. Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla toplamda 100 puana yükselerek pilotlar sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Nico Rosberg de 18 puanı kazanarak, 97 puanla ikinci sırada bulunuyor.