Kasımpaşa Kartal'a kapıyı kapattı

Beşiktaş Kulübü, Kasımpaşa Kulübü ile imzalanan stadyum kiralama sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü, Kasımpaşa Kulübü'nün stadyum sözleşmesini feshettiğini ve siyah-beyazlı takımın sezonun kalan iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağını açıkladı. 

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, sözleşmenin Kasımpaşa Kulübü tarafından tek taraflı feshedildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: 

"Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği ile Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalanan 2013-2014 futbol sezonu ile sınırlı stadyum kiralama sözleşmesi, kira bedelinin ödenmesinde 1 ve 3 günlük iki gecikme öne sürülerek Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği tarafından tek taraflı feshedilmiştir. Beşiktaş Futbol A Takımı, 2013-2014 sezonunda kalan iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynayacaktır." 

Taahhütler yerine getirilmedi iddiası

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Öksüz, "Biz, Beşiktaş Kulübü ile bir stat konusunda anlaşma yaptık. Beşiktaş Kulübü ve yönetimi taahhütlerini yerine getirmemiş ve ödemeleri zamanında yapmamıştır. Mukaveleyi neden fesih ettiğimizi kendilerine sormak lazım, çıkıp açıklasınlar. Kasımpaşa Kulübü, neden durup dururken fesih yoluna gitsin, bu hakkı kendinde nasıl bulsun? Ödeme konusunda problem yaşadığımız için bu yola başvurduk. Beşiktaş, bundan böyle hiçbir şekilde, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na çıkamayacaktır" diye konuştu. 

Beşiktaşlı yöneticilerin fair-play ruhuna uymadıklarını öne süren Öksüz, "Dostluk ve arkadaşlıktan bahsediliyor. Beşiktaş'ın yöneticilerinde fair-play ruhu ne kadar var, bir bakılsın. Biz Kasımpaşa'nın menfaatlerini düşünmek zorundayız. 'Üç maçı orada, beş maçı Kasımpaşa'da oynarız' gibi bir yaklaşım söz konusu olamaz, bu iş çocuk oyuncağı değil. Kaldı ki, biz stadımızı kiralayarak bir gelir elde ediyorduk. Para zamanında ödenmiyorsa, ne diye anlaşmaya bağlı kalalım?" ifadelerini kullandı. 

Beşiktaş'ın galip geldiği erteleme maçına tepki sürüyor

Yaşanan stat meselesinden ziyade, Beşiktaş'ın erteleme maçı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı baskıyı konuşmanın daha anlamlı olacağını kaydeden Hasan Hilmi Öksüz  "Türkiye'de kepazeleşmiş bir futbol federasyonu var. Beşiktaş'ın yaptığı baskı ve tehditlere boyun eğdiler ve Kasımpaşa Kulübü'nün üç puanını gasp ettiler. Bu TFF yönetimiyle bu iş olmaz, talep edilmeden derhal çekip gitmeliler" diye konuştu. 

"Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu özür dilemeli" 

Son yaptıkları Fenerbahçe maçında yaşadıklarının ortada olduğunu anlatan Öksüz, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Volkan Demirel ve Emre Belözoğu gibi Türk futbolunun geleceğini karartan insanların küfürleri ve ağza alınmayacak sözleri neden görmezden geliniyor? Neden hiç bir gözlemci bu ahlaksızlıkları ve terbiyesizlikleri raporuna yazmıyor? Böyle bir federasyon Uganda'da da bile yok. Kalkmışlar, 'Edilen küfürlerle ilgili bize ulaşan bir bilgi yok' diyorlar, ayıptır. Emre ve Volkan aynaya bakıp kendilerinden utanmalılar ve bizden özür dilemeliler. TFF Başkanı ve yönetimi, Türk futboluna daha fazla ihanet etmemelidir. Bu insanlara tek kelimeyle acıyorum. Onurları varsa istifa etsinler."