Kartal Moskova'da puanı kaptı

UEFA Avrupa Ligi H grubu 3. hafta maçında Beşiktaş, Lokomotiv Moskova deplasmanında 1-1 berabere kalarak grupta avantaj yakaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Avrupa Ligi H grubu 3. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova 1-1 berabere kaldı. 

54. dakikada Maicon'un attığı golle 1-0 geriye düşen siyah beyazlılar 64'te Mario Gomez'in attığı golle 1 puanı kurtardı.

Beşiktaş ile Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibi arasında oynanan maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, iki takım da önemli pozisyon bulamadı. Maçın ilk bölümünde kontrollü bir mücadele sergileyen Beşiktaş daha sonra orta alanda topa daha fazla sahip olarak, oyunu rakip sahaya yığmaya çalıştı. Ancak hücumda istediği pozisyonları üretemeyen siyah-beyazlı takım, ilk yarıda gol atmayı başaramadı. 

Taraftarı önündeki maçın ilk dakikalarında baskılı olan Lokomotiv Moskova ise rakibinin orta sahada kontrolü ele geçirmeye başlamasıyla savunma güvenliğini ön plana alarak dengeli bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıda hücumda pek varlık gösteremeyen Rus ekibi, rakip kalede tehlikeli pozisyon üretemedi ve soyunma odasına 0-0 berabere gitti.  

İkinci yarının ilk dakikasında Gökhan Töre ile önemli bir pozisyondan yararlanamayan Beşiktaş, daha sonra kalesinde üst üste tehlikeli ataklara karşı karşıya kaldı. Rakibinin bu bölümdeki baskılı mücadelesi karşısında zorlanan siyah-beyazlı ekip, 54. dakikada Maicon'un golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. 64. dakikada Gomez'in attığı golle beraberliği sağlayan Beşiktaş, Corluka'nın 69. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında oyunun kontrolünü eline aldı. Ancak 20 dakikayı aşkın sürede bir kişi eksik oynayan rakibi karşısında istediği pozisyonları üretemeyen Beşiktaş, Moskova deplasmanından 1-1 berabere ayrıldı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Lokomotiv Moskova, üst üste geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı. Rus ekibi, savunmaya çekilen siyah-beyazlı takım karşısında 54. dakikada Maicon'un golüyle 1-0 öne geçti. Ancak 64. dakikada Gomez'in golüne engel olamayan Lokomotiv Moskova, skorda üstünlüğünü kaybetti ve 69. dakikada Corluka'nın da kırmızı kart görmesiyle maçta bir kişi eksik kaldı. Kalan sürede dengeli bir mücadele ortaya koyan Lokomotiv Moskova sahadan bir puanla ayrılmasını bildi.