Kartal Antep'te uçtu

Beşiktaş çekinerek gittiği Gaziantep'te galibiyeti iki golle aldı, ilk virajı hasarsız atlattı. Efsane ismi Sergen Yalçın'a acımayan Kartal, üç maç aradan sonra deplasmanda kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen haftaki ilk 11'den Ersan Gülüm ve Fernandes'i çıkartarak, Veli Kavlak ve bu hafta Galatasaray'dan kiralanan Dany'i sahaya sürdü. Bilic, Fernandes'i yedek soyundururken, Adem Ersan Gülüm'ü kadroya almadı. Sakatlığı bulunan Jones, Sivok ve Necip Uysal da Gaziantep'e getirilmedi. Bilic, Gaziantepspor karşılaşmasına, Tolga Zengin, Veli Kavlak, Almeida, Olcay Şahan, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Franco, Dany, Serdar Kurtuluş ve Motta ilk 11'iyle çıktı. Siyah-beyazlı takımın yedeklerinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Fernandes, Mustafa Pektemek, Kerim Koyunlu, Uğur Boral ve Ömer Hasan Şişmanoğlu yer aldı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yıllarca futbolcu olarak formasını giydiği Beşiktaş'a karşı teknik direktör olarak çıktı. Hafta içinde Beşiktaş'a transfer olan Cenk Tosun, Gaziantepspor'un ilk 11'de sahadaki yerini aldı. Medical Park Antalyaspor maçının kadrosunda değişikliğe gitmeyen Yalçın, karşılaşmanın ilk 11'inde yer alan Marius Stankevicius sakatlanınca yerine Ekrem Hayyam Dağ alındı. Yalçın, Sapara'yı da 18 kişilik kadroya aldı.

Gaziantep'te oynanan mücadelede Kartal ilk yarıda daha etkili olan taraftı ve siyah beyazlılar 19. dakikada Olcay'ın attığı harika golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 

Orat saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada 69. dakikada Ömer'in golüyle Kartal farkı ikiye çıkardı. 85. dakikada Sapara'nın golüyle Gaziantep ümitlense de kalan dakikalada başka gol olmadı ve Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı.Böylece peşpeşe 2. galibiyetini alan Kartal 1 maç eksiğiyle 36 puana çıkarken, Sergen Yalçın ile 2. yenilgisini alan Gaziantepspor ise 25 puanda kaldı.