Kara Kartal'dan zor galibiyet

Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor karşısında sahadan 3-2 galip ayrılarak, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında ilk kez 3 puanla tanıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçen hafta Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, 19. haftanın açılış maçında Manuel Fernandes, Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 3-2 kazanırken, puanını 33'e çıkardı.

Son galibiyetini 16. haftada 4-1'lik sonuçla Elazığspor karşısında elde eden "Kara Kartallar", ligde 2 hafta sonra galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar, ilk yarının son maçında Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olmuş, 18. haftada da Trabzon deplasmanından beraberlikle ayrılmıştı.

Fernandes ve Gökhan Töre 15 maç sonra gol attı

Kayseri Erciyesspor karşısında Beşiktaş'ın ilk iki golünü kaydeden Manuel Fernandes ve Gökhan Töre, bu sezon Süper Lig'de 15 maç sonra golle tanıştı.

Ligdeki son gollerini 2. haftada deplasmandaki Kayseri Erciyesspor maçında kaydeden Fernandes ve Gökhan, 5 ay suskunluktan sonra aynı takıma karşı gol atmayı başardı.

Siyah-beyazlılar, ligin ikinci haftasında 26 Ağustos 2013'te oynadıkları Kayseri Erciyesspor maçını Fernandes, Gökhan Töre, Escude ve Almeida'nın golleriyle 4-2 kazanmıştı.

Fernandes, bu sezon ligdeki gol sayısını 2'ye, Gökhan Töre ise 3'e çıkardı.

(15. haftadaki Kasımpaşa maçı, tekrar oynanacağı için değerlendirmeye alınmamıştır)

Oğuzhan 5 maç sonra golle buluştu

Beşiktaş'ın 3. golünü kaydeden Oğuzhan Özyakup ise 5 maç sonra takımına gol kazandırdı.

En son 12. haftada 3-1 Beşiktaş'ın galibiyetiyle sona eren Torku Konyaspor maçında gol atan genç futbolcu, 5 maçlık suskunluğuna son verdi.

Ligin 9. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında da gol atan Oğuzhan'ın ligdeki gol sayısı da 3 oldu.

Beşiktaş, gol yeme geleneğini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'de son 6 maçında da kalesinde gol gören Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor karşısında da bu geleneği sürdürdü.

Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor karşısında kalesinde 2 gol görerek, gol yeme serisini 7'ye çıkardı.

En son 11. haftada deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup eden "Kara Kartallar", daha sonra yaptığı 7 karşılaşmada da kalesinde gol gördü.

Beşiktaş, bu süreçte Torku Konyaspor (3-1), Fenerbahçe (3-3), Sivasspor (1-1), Elazığspor (4-1), Gençlerbirliği (0-1), Trabzonspor (1-1) ve Kayseri Erciyesspor (3-2) ile karşılaştı. 

Kayseri Erciyesspor 12 puanda kaldı

Kayseri Erciyesspor ise bu sezonki kötü gidişini Beşiktaş karşısında da sürdürdü.

Süper Lig'de üst üste 7. maçını kaybeden Kayseri ekibi, Beşiktaş yenilgisiyle 12 puanda kalırken, averajla son sıraya geriledi. 

Kayseri Erciyesspor, ligdeki son galibiyetini 12. haftada Gençlerbirliği karşısında 1-0'lık sonuçla almıştı.

Son dakikalarda zorlandı

Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçın son dakikalarında zor anlar yaşadı.

Kayseri Erciyesspor, 68 ve 89. dakikalarda 2 gol bulunca skor bir anda 3-2'ye geldi. Kayseri ekibi, son dakikalarda beraberlik golünü bulmak için baskı kursa da Beşiktaş, başka gole izin vermedi ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Almeida alkışlarla 

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, maçın 75. dakikasında yerini Mustafa Pektemek'e bırakırken, tribünlerden alkış aldı.

Taraftarlar, takımın golcü futbolcusunu alkışlarla yedek kulübesine uğurlarken, Portekizli futbolcu da formasını bir taraftara verdi.