Fenerbahçe'den Youssef En-Nesyri için rekor bonservis ödemesi

Fenerbahçe Spor Kulübü, uzun uğraşlar sonu 5 yıllık sözleşme imzaladığı yeni Faslı santrafor oyuncusu Youssef En-Nesyri'nin transferi için kulübü Sevilla'ya ödenecek bonservis bedelini açıkladı. Buna göre Fenerbahçe, 4 yıl içerisinde 8 taksitle Sevilla'ya toplam 19 milyon 500 bin Euro ödeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Spor Kulübü, transfer görüşmelerinin uzaması gerekçesiyle taraftar ve yönetimde kısa süreli bir huzursuzluğa sebep olan Faslı golcü Youssef En-Nesyri için La Liga kulüplerinden Sevilla'ya ödenecek bonservis tutarını ve sözleşme süresini KAP'a yaptığı son açıklama ile duyurdu.

Buna göre 5 yıllık imzalanan sözleşme kapsamında Youssef En-Nesyri için Sevilla'ya 4 sene içerisinde 8 taksitle (6 ayda bir, 2 milyon 437 bin 500 Euro) toplam 19 milyon 500 bin Euro ödenecek.

Fenerbahçe'nin KAP'a yaptığı açıklama şöyle; 

* Profesyonel futbolcu Youssef En-Nesyri'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır.

* Sevilla Football Club, S.A.D. kulübüne toplam transfer bedeli olan 19.500.000 Avro 4 sene içerisinde 8 taksitle ödenecektir.

* FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.

Bonservis bedeli Türkiye rekoru kırdı

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri için Sevilla'ya ödeyeceği 19.5 milyon euro bonservis bedeliyle Süper Lig'in bonservis rekorunu kırdı. Transferle birlikte En-Nesyri, Süper Lig tarihinde en yüksek bonservis bedeli ödenen oyuncu oldu.

Bonservis rekoru daha öncesinde Porto'dan 17 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Mario Jardel'i alan Galatasaray'da bulunuyordu.