Fenerbahçe'den erken veda!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 0-0'ın rövanşında konuk olduğu Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 3-0 yenildi.

Shakhtar 26.dakikada öne geçti

26. dakikada sağ kanattan gelen evsahibi ekipte Srna ceza sahasına ortasını yerden yaptı. Gladky ön direğe koşusu sonrasında Alves ve Kjaer'den önce topla buluşarak vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

65. dakikada Dario Srna penaltı vuruşunda topu sol köşeden filelerle buluşturuyor ve takımını iki farklı üstünlüğe taşıyor.

68. dakikada Donetsk, Alex Teixeira ile durumu 3-0'a getiriyor. Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşu sonrasında topu kontrol eden Taison Freda orta alandan savunma arkasına kaçan Alex Teixeira'yı görüyor. Sol çaprazdan ceza sahasına giren tecrübeli golcü vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

Pereira atıldı

Pereira maçın 61. dakikasında oyundan atıldı

Orta alanın hemen kenarında maçı seyreden Pereira'nın hemen önünde Josef de Souza ile Fred ikili mücadeleye girdi. Shakhtarlı oyuncu bu mücadele sonrasında kendini yere bırakırken, hakem de faul kararı verdi. Pereira bu sırada önüne düşen topu yerdeki Fred'e verdi ve Shakhtarlı futbolcuyu kolundan tutup kaldırmak istedi. Fred tepki verince ortalık bir anda karıştı.

Shakhtar Donetsk kaptanı Srna, olayla hiç ilgisi olmamasına rağmen koşarak gelip Pereira'yı itti. İki takımın diğer oyuncuları ve idarecileri de tartışmaya katıldı. Shaktar teknik ekibinden bazı kişiler Fenerbahçe yedek kulübesine kadar gelerek takım menajeri Hasan Çetinkaya’ya karşı sert söylemlerde bulundu. Tartışma, hakemin araya girmesiyle sona erdi. Ancak Pereira hakem Zwayer tarafından oyundan atıldı.

3 bin Türk
Lviv’den oynanan karşılaşmayı Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 3 bin Türk taraftar takip etti. Bu taraftarların 3'te 1'inin Lviv'e bin kilometre uzaklıktaki Odessa kentinden geldiği öğrenildi.

fenerbahce-orta1.jpg