Fenerbahçe Ferdi Kadıoğlu transferini resmen duyurdu

Fenerbahçe, 24 yaşındaki sol bek oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferini KAP'a bildirdi. İngiliz ekibi, 24 yaşındaki sol bek ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, bu transferden 30 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro bonus ile birlikte sonraki satıştan yüzde 10 pay kazanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uzun yıllardır Fenerbahçe forması giyen milli oyuncu Ferdi Kadıoğlu, İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton'a transfer oluyor. Fenerbahçe, milli sol bek oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferini KAP'a bildirdi.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol A Takımı oyuncularımızdan Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun, İngiltere'nin The Brighton and Hove Albion FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." denildi.

40 milyon Euro bonservis ücreti

24 yaşındaki oyuncunun, İngiliz ekibi Brighton'la 5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Premier Lig ekibi Brighton, Ferdi Kadıoğlu'nun transferi için Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikle yaklaşık 40 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek.

Ferdi Kadıoğlu'nun Fenerbahçe kariyeri

Hollanda takımlarından NEC Nijmegen'den Fenerbahçe'ye 2018'de imza atan Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertli takımda 204 maça çıktı.

Arda Turan'ın rekorunu kırdı

Şu an için Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedeline sahip transferi, 2015/16 sezonunda Arda Turan’ın Atlético Madrid’den Barcelona’ya 34 milyon Euro karşılığında gerçekleşen transferi olarak kayıtlarda duruyor.

Arda Turan, bu transferle Türk futbol tarihinde 30 milyon Euro'yu aşan ilk isim olmuştu. O dönemde, Arda’dan önceki rekor ise Hakan Çalhanoğlu’nun Hamburg’tan Bayer Leverkusen’e 15.25 milyon Euro karşılığında transfer olması olmuştu. Arda Turan'ın transferinden bu yana geçen yaklaşık dokuz yılda bu rekor hala kırılamadı.

30 milyon Euro’yu aşan Türk futbolcu olmadı

Arda Turan dışında bugüne kadar, 30 milyon Euro’yu aşan bir bonservis bedeline sahip Türk futbolcu olmadı. En yakın örnek, geçtiğimiz sezon Feyenoord’dan Benfica’ya 25 milyon Euro karşılığında transfer olan Orkun Kökçü oldu. Kökçü, bu bedelle Arda Turan’dan sonra en pahalı ikinci Türk oyuncu konumunda yer alıyor.

Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedeli

Türk futbolunun en büyük yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Arda Güler, 2023/24 sezonunda Fenerbahçe’den 20 milyon Euro karşılığında Real Madrid’e transfer oldu. Arda Güler, bu transferle en pahalı yedinci Türk oyuncu unvanına sahip olmuştu.

Ferdi Kadıoğlu Arda Turan’ın rekorunu kırdı. Ferdi Kadıoğlu Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle transfer olan oyuncusu oldu.