Fenerbahçe başkanını seçiyor

Aziz Yıldırım'ın 'kötü şöhret sahibi' olmadığı oybirliğiyle kabul edildi. Hulusi Belgü ise geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe'de seçim heyecanı devam ediyor. İki gün sürecek seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında Hulusi Belgü, geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamadı.

Öte yandan toplantıda, 3 Temmuz sürecinde tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun, üyelik durumları için yapılan görüşme ve değerlendirmede, üç yöneticinin de "kötü şöhret sahibi" olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi.

Kulüp yönetim kurulunun faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi

Kongrede, üyelerin raporlar hakkındaki görüşlerinin ardından yönetim kurulunun ibrası oya sunuldu. Oylama sonucunda yönetim kurulunun faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi.

Bu arada, görüşmeler sırasında söz alan üyelerden Bedri Baykam, UEFA Başkanı Platini, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS'ın sarı-lacivertli kulüp hakkında aldığı kararların haksız olduğunu vurgulayarak, "Bu kulübün şike yaptığına inansak, o kupayı Trabzon'a götürür biz veririz. Ceza alan hiçbir kulüp, futbolcu yok. Biz şikeyi kendi kendimize mi yaptık? Volkan, Alex'ten bilerek gol mü yedi?" diye konuştu.

Öte yandan, kongre salonuna gelen yönetici Talat Yılmaz, kongreyi üyelerin arasında takip etti.

63-002.jpg

 

Ali Şen: Bu beraberlik olduğu müddetçe bizi hiçbir güç yıkamaz

Genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporunun görüşülmesi bölümünde ilk sözü alan Şen, Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük ve Aziz Yıldırım'ın elini sıktı. Şen'in Yıldırım ile bir araya geldiği sırada ikiliyi üyeler alkışladı.

Fenerbahçe kongresinin ülke gündeminde ilk sıralarda yer aldığını ve bundan gurur duyduğunu ifade eden Şen, birlik ve beraberliğe yönelik bir konuşma yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kulübü ilk başkanımız Ziya Songülen'den Aziz Yıldırım'a kadar olan bütün başkanlar, yöneticiler, kulüp için emek sarfedenler, kulübü önemli bir noktaya getirdiler. Ne mutlu ki böyle bir birliğe ve beraberliğe sahibiz. Allah bu beraberliği birliği bozmasın. Bu beraberlik olduğu müddetçe bizi hiçbir güç, hiç kimse, hiçbir zaman yıkamaz. Bundan gurur duyuyorum."

Tahir Perek'in açıklaması

Kulüp asbaşkanı Tahir Perek, denetim kurulu raporunun okunmasının ardından kürsüye gelerek, kulübün borçlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin borcunun 800 milyon lira olarak göründüğünü, ancak Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin borcunun 165 milyon lira, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin ise 397 milyon lira olmak üzere toplam kulübün borcunun 562 milyon lira olduğunu kaydeden Tahir Perek, "Şu anda 100 milyon civarında hazır varlıklar var. Kulübün gerçek borcu 463 milyon liradır" diye konuştu.

[PAGE]

Aydınlar: Kupa tartışmasız Fenerbahçe'nindir

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkan adayı olan Mehmet Ali Aydınlar, Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası sahibinin tartışmasız Fenerbahçe olduğunu, bu kupayı kimsenin sarı-lacivertli kulüpten geri alamayacağını söyledi.

Bu sözler üzerine salondaki bazı üyeler tepki gösterdi. Mehmet Ali Aydınlar, bu tepkiler üzerine, "Arkadaşlar, benim federasyon başkanlığım döneminde bu kupa hakkında karar verilmemiştir. Karar benden sonra verilmiştir, Tahkim Kurulu bu kararı onaylamıştır. Tahkim Kurulu'nun kararı Anayasa'nın teminatı altındadır" ifadelerini kullandı. Salondan yine tepkiler yükselirken, Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük üyeleri uyardı.

Mehmet Ali Aydınlar, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti:

"Ben Mehmet Ali Aydınlar...  Fenerbahçe ve Cumhuriyet sevdalısıMehmet Ali Aydınlar. Bu kürsüden kendim ve ekibim adına hep birlikte, Türkiye'nin en büyük kulübünü yeniden büyük Fenerbahçe taraftarının ve camiamızın gururu haline getireceğimize, Fenerbahçemizin mali olarak şeffaf ve hesap verebilir bir kulüp olmasını sağlayacağımıza, Atatürk'ün kulübü Fenerbahçe'ye maddi ve manevi anlamda tarihinin en parlak dönemlerini yaşatacağımıza, kulübümüzü düzgün işleyen evrensel bir organizasyon yapısına kavuşturacağımıza, Fenerbahçe'yi her sıralamada Avrupa'nın en büyük 5 kulübünden birisi yapacağımıza, üç büyük branşta her yıl Şampiyonlar Ligi seviyesinde en az çeyrek ve yarı final oynayacak takımlar kuracağımıza, bu kulübün tüm bileşenlerini kuçaklayarak bütün unsurlarıyla geleceğe taşıyacağımıza, sevgi, barış ve huzur dolu bir Fenerbahçe yaratıp, gelecekte çocuklarımızın gurur duyacakları Fenerbahçe sevgisini yeniden büyütecek, çok büyük bir kulüp yaratacağımıza ve bu yolda mücadelemizi hep birlikte sonuna kadar omuz omuza sürdüreceğimize büyük Fenerbahçe'nin değerli kongre üyeleri huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Aydınlar, konuşmasının başında "Sayın başkan, sizin de doğum gününüzü tebrik ediyorum" diyerek, Aziz Yıldırım'ın doğum gününü kutladı.

[PAGE]

 

Aziz Yıldırım:  6 milyon doları çuvalla kulübe getirdim

Fenerbahçe'ye başkan olduğu dönemde sarı-lacivertli kulübün varlığının 5 ise borcunun 75 olduğunu belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Ali Bey gitmeseydi güzel bir teklif yapacaktım ona. Benim hesaplarıma göre Fenerbahçe'nin 463 milyon lira borcu var. Ben buna 500 diyorum. 500'den yukarı ne çıkarsa ben ödeyeceğim. Burada arkadaşlarımın beyan ettiği rakamın üstünde bir şey çıkıyorsa ben ödeyeceğim. Ama siz de gelin taahhüt edin. Hadi hodri meydan. Öyle afaki, 'borç şu kadar, bu kadar' gibi lafları bırakın.  Bakın bu esere (Ülker Sports Arena) bakın. Ben betondan anlıyorum, işte bunu yaptık. Türkiye'de kaç tane takımının böyle bir salonu var. Bırakın bu muhalefeti, şunu bunu... Bir gün gelirsiniz yaparsınız. Ama karalamayın. Fenerbahçe benimle beraber varlık sahibi olmuştur. Bu arkadaşlarla olmuştur."  

1998 yılında ilk kez başkan seçildiğini anlatan Yıldırım, kulübe doğru giderken Ali Şen'in kendisine "Borçlar önemli değil, ödenir. Siz köprü ödeme yapacaksınız, sonra parayı geri alacaksınız" dediğini, anımsatarak, şöyle konuştu:

"O günkü tarihte 6 milyon doları çuvalın içinde getirdim. Parayı Tamer Bey'e teslim ettim. Bütün borçları o parayla ödedik. Ben bir daha o parayı geri alamadım. Köprü yaptık ama parayı alamadık. Ben seçildiğim zaman Fenerbahçe'yi en iyi bilen Sayın Ali Şen'dir. O tarihte kulüp 5 milyon alacaklıydı diyorlar..."

Ali Şen ile diyalog

Yıldırım, bu ifadelerin ardından tekrar Ali Şen'e dönerek, "Kulüp ben geldiğim tarihte artıda mıydı, ekside miydi? Dürüst söyleyin konuşalım" diye soru yöneltti.  Şen de kendisine getirilen mikrofonla konuşarak, "Kulübün bütçesi 16 milyon dolardı zaten. 15 Şubat 1998'de ileriye mahsup olan borç 5 milyon 200 bin civarındaydı. Üç ay sonra Okocha'dan 17,5 milyon dolar, Högh'den 4,5 milyon dolar girmişti. 21,5 milyon dolar miras bırakmış gibi olduk" şeklinde ifadeler kullandı.

"Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na hakaret edeni affetmem"

Ali Şen'in, Hulusi Belgü'nün talebine olumlu yaklaşılmasının daha iyi olacağını ifade etmesi üzerine Yıldırım, Belgü'yü başkanlık makamına hakaret ettiği için affetmediğini söyledi.

Yıldırım, "Onu şundan yapmadım. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na hakareti var. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na hakaret edeni affetmem. Şahsıma değil.  Onun için kaldırmadım. Öbür arkadaş (Sinan Onaran) için elimi kaldırdım" diye konuştu.

"Recep Özcan 3 milyon dolar istedi"

Aziz Yıldırım, Recep Özcan'ın kendisi ve iki yöneticinin kulüp üyeliğinin tespiti için açtığı davayı hatırlatarak, "Recep Özcan birileri vasıtasıyla mahkemeden davayı çekmek için benden 3 milyon dolar para istedi" diyerek önemli bir iddia ortaya attı.   

Yıldırım, aynı gruptan bir şahsın mahkemeye başvurarak, kendisinin Recep Özcan ile anlaştığı, davanın çekileceği iddiası ve bu durumdan Fenerbahçe'nin zarar göreceği gerekçesiyle davacı olduğunu ifade etti. Yıldırım, Ahmet Taner Yiğit isimli kişinin mahkemeye yazdığı dava dilekçesini kürsüde okudu.

Mehmet Ali Aydınlar'a dün yönelttiği '2010-2011 sezonunun şampiyonu kimdir?' sorusuna, şampiyonun Fenerbahçe olduğunu belirterek yanıt verdiğini kaydeden Yıldırım, "Teşekkür ediyorum ama gönül isterdi ki bunu federasyondayken net söylemeliydi" diye konuştu.

[PAGE]

Seçim yarın

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün sona ererken, kongrede yarın başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede üyeler yarın saat 10.00'dan itibaren 23 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve sandıklar açılarak, oy sayımına geçilecek.

Yarın seçilecek başkan ve yönetim, olağan kongre tarihi olan 2015 yılının mayıs ayına kadar görev yapacak.

Özdemir: "Yönetim kuruluna girmeyi düşünmüyorum"

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Nihat Özdemir, yönetim kuruluna girmeyi düşünmediğini söyledi.