Derbinin galibi Galatarasay

Spor Toto Süper Lig'de Galatarasay, 38. dakikada Selçuk'un penaltıdan attığı golle Beşiktaş'ı 1-0 yenerek derbinin galibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta Galatasaray, Beşiktaş'ı 1-0 yenerek, ikinci sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılılar, puanını 44'e çıkararak geride kalan haftada Beşiktaş'a kaptırdığı lig ikinciliğine yeniden yerleşti. Siyah-beyazlılar ise 42 puanda kalarak üçüncü sıraya indi. Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyet sonrası maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

Taraftarı önündeki karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray, ilk bölümde orta sahada pas yapmakta zorlandı ve topu ileriye taşıyamadı. Ancak daha sonra mücadeleye ağırlığını koyarak oyunu rakip sahaya yıkan sarı-kırmızılı takım, hücumda istediği pozisyonları üretemezken, Dany'nin Veysel Sarı'ya yaptığı müdahale sonucunda penaltı kazandı. Galatasaray, Selçuk İnan'ın 39. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında elde ettiği 1-0'lık skorla ikinci yarıya daha kontrollü başlayan Galatasaray, orta alanda rakibine basarak pozisyon bulmasını önlemeye çalıştı. Beşiktaş'ın ataklarını savunma ve Muslera ile iyi bir şekilde karşılayarak gole izin vermeyen sarı-kırmızılı takım, uzun paslarla ileride Drogba ve Burak Yılmaz'ı topla buluşturmaya çalıştı. Kalan sürede de üstünlüğünü sürdürmeyi başaran Galatasaray, derbiden 1-0 galip ayrılarak önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş, özellikle kanatlardan geliştirilen ataklarla sarı-kırmızılı kaleye gitmek istedi. Siyah-beyazlı takım, 47. dakikada Almeida ile girdiği önemli pozisyonda Muslera'yı geçemedi. Teknik direktör Slaven Bilic oyuna Fernandes ve Ömer Şişmanoğlu'nu dahil ederek hücumda baskıyı arttırmaya çalışsa da siyah-beyazlı takım, skoru değiştirmeyi başaramadı ve derbiden 1-0 yenik ayrıldı.

Galatasaray'ın ara transferde Eskişehirspor'dan kadrosuna kattığı Veysel Sarı, Beşiktaş derbisinde ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı yakaladı.

Selçuk İnan'ın derbilerde 4. golü 

Selçuk İnan, Beşiktaş karşısında penaltıdan bulduğu golle, sarı-kırmızılı formayla derbi maçlardaki 4. golünü kaydetti.

Galatasaray formasıyla ilk derbi golünü 2011-2012 sezonu Süper Final'de 2-1 yenildikleri Fenerbahçe maçında atan Selçuk, 2012-2013 sezonda ise deplasmanda Beşiktaş'la 3-3 berabere kaldıkları müsabaka ile Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçta birer kez rakip fileleri havalandırmıştı.

 Mancini ilk derbisini kazandı 

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş karşısında aldığı galibiyet, teknik direktör Roberto Mancini'nin de ilk derbi zaferi oldu.

Galatasaray'ın başında çıktığı ilk derbide Fenerbahçe'ye rakip sahada 2-0 mağlup olan Mancini, ikinci derbisinde ise Beşiktaş'a karşısında galibiyet elde etti. 

Önemli bir galibiyet aldık 

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, çok zor geçecek bir müsabaka olacağını bildiklerini dile getirerek, "Beşiktaş saygı duyulması gereken bir takım. İyi oyuncuları ve iyi hocaları var. Bakıldığında da müsabaka oldukça zor geçti. Önemli olan da kazanmaktı" dedi.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında zorlandıklarını ancak sonrasında toparlanmasını bildiklerini anlatan İtalyan teknik adam, "Önemli olan kazanmak ve 3 puanı almaktı. Önemli bir galibiyet aldık" ifadelerini kullandı.

Mancini, müsabakada sergilenen futbolun fazla dikkat çekici olmadığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, "Derbilerde oyun anlamında çok fazla etkili futbol olmayabilir. Bir takım fantastik bir futbol ortaya koymayabilir. Bu tip maçlarda takımlar fazla risk almak istemiyor ve bu tip futbol izlenebiliyor. Diğer maçlarda olduğu kadar fazla risk almıyorsunuz" şeklinde görüş belirtti.

Hayal kırıklığı yaşadık 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray karşısında kazanmayı hak edecek bir performans ortaya koyduklarını, kaybettikleri için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Bilic,maçın genelinde iyi olan tarafın kendileri olduğunu kaydederek, "Çok daha iyi ve üstün olan taraf bizdik. Sadece 25 ile 30. dakikaları bunun dışında tutabiliriz. Değil beraberlik, kazanmayı hak edecek kadar performansı ortaya koyduk. İyi bir takıma karşı kaybettik. Kötü oynadıkları bir günde kazandılar" diye konuştu.

"Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü puansız ayrılıyoruz, bir taraftan da oyuncularımızın mücadelesi beni memnun etti" diyen Hırvat teknik adam, şöyle devam etti:

"Galatasaray gibi bir takım karşısında yakaladığınız fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor, biz bunları değerlendiremedik ve kaybettik. Bu akşam sahaya çok büyük bir karakter koyduk. Hayal kırıklığına uğradık ama bunun üstesinden geliriz. Beni iyimser kılan, bu akşam gösterdiğimiz karakter ve takım ruhu. İlk yarıdaki maçta saha dışında da tatsız olaylar yaşanmıştı. Kulübe ve bana ceza verildi, zor günler yaşadık. Şimdi geri dönmek için yeterli kapasitemiz var." 

"Tartışmasız penaltıydı"

Dany'nin neden olduğu penaltı pozisyonuyla ilgili bir soruya Bilic, "Kesin penaltı. Dany iyi maç çıkardı, tek hatası oradaydı ve zamanlama hatası yaptı. Tartışmasız penaltıydı" diye yanıt verdi.

Cenk'in durumu

Derbinin son bölümünde sakatlanan ve maça sakat sakat devam eden Cenk'in durumunun sorulması üzerine Bilic, "Cenk'in durumu stabil. Yürüyebiliyor, konuşabiliyor ama detaylı kontrol yapılması gerekiyor. İlk izlenimim, çok ciddi bir sakatlığı yok" dedi

Cenk'in oyuna devam etme kararını kimin verdiği sorusuna Hırvat çalıştırıcı, "Cenk ile doktor birlikte karar verdi" yanıtını verdi.

Beşiktaş Futbol Takımı Doktoru Ertuğrul Karanlık, mücadelenin son anlarında kafasına aldığı darbe sonucu sakatlanan ve maç sonrasında hastaneye kaldırılan Cenk'in durumunun iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Cenk Gönen'in hastanede yapılan ilk tetkiklerine göre durumu iyi. Birkaç test daha yapılacak. Kafasına bir darbe aldı ve hafızasını kaybetmişti. Kaşında açık vardı. Yüzünde ve kulağında sıkıntısı vardı. Oyuncuyu devam ettirmenin risk olup olmayacağını düşündüm. Oyuncu değiştirme hakkımız olsa değiştirirdik. İyice kontrol ettikten sonra oynamasına karar verdik. Herhangi bir sorun olmaması için maçtan sonra Cenk'i hastaneye gönderdik. Hastanede de gerekli kontrolleri yapıldı."

Devre arasında oyundan çıkmak zorunda kalan kaptan Tolga Zengin'in yüzde 100 göremediğini söylediğini aktaran Karanlık, "Tolga Zengin'in gözüyle ilgili bir sıkıntısı vardı. Yüzde 100 göremediğini söyledi. Devre arasında durumunu değerlendirdik. İyi hissetmediği için kendisini oyuna devam ettirmedik" ifadelerini kullandı.

Çirkin ve kötü tezahürat uyarısı

Karşılaşma öncesi stat hoparlörlerinden taraftarlara çirkin ve kötü tezahürat konusunda uyarı anonsu yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatında yaptığı değişiklik hatırlatılarak, çirkin ve kötü tezahüratta kesinlikle bulunulmaması, aksi halde gelecek maçlarda seyircisiz oynama cezası alınabileceği ifade edildi. Bu uyarı anonsu birkaç kez tekrarlandı.