Bruyne rekor bedelle Manchester City'de!

Manchester City Mourinho tarafından Wolsburg'a gönderilen genç yıldız Kevin de Bruyne'yi rekor bedelle Premier Lig'e geri götürüyor. M.City Bruyne için Wolsburg'a 80 milyon euro ödeyecek!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Wolfsburg'un Belçikalı orta saha oyuncusu Kevin de Bruyne'yi kadrosuna kattı.

Avrupa'nın en önemli yeteneklerinden birisi olarak gösterilen, oynadığı futbol ve topladığı istatistiklerle herkesin dikkatini çeken 24 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'e transfer oldu.

Eurosport'un haberine göre; De Bruyne'nin peşinden uzun süre koştuğu Manchester City, transfer döneminin bitmesine beş gün kala mutlu sona ulaştı. Daha önce Chelsea ile Premier Lig tecrübesi yaşayan de Bruyne, Jose Mourinho tarafından sisteme uymadığı gerekçesi ile Wolfsburg'a yollanırken, rekor bir bedelle ona rakip oluyor. 

Kevin de Bruyne'nin transferi için iddia edilen bonservis bedeli 80 milyon euro olarak gösterilirken, bu bedelle Belçikalı yetenek ismini Avrupa'nın en pahalı transferlerinin yanına ekliyor. Gareth Bale'in 120, Cristiano Ronaldo'nun da 100 milyon euro ile başını çektiği listede Kevin de Bruyne 75 milyon euro bedel ile yedinci sırada yer alacak. 

Geçtiğimiz sezonu Wolfsburg'da tamamlayan de Bruyne, Alman ekibin forması ile tüm kulvarlarda tam 51 maça çıktı ve 16 gol 28 asistle muazzam bir performans sergiledi. Ayrıca Manchester City daha önce kadrosuna Liverpool'dan Raheem Sterling ve Valencia'dan Nicolas Otamendi'yi katmıştı.