Beşiktaş'ın cezası belli oldu

Olaylı derbinin faturası belli oldu. Beşiktaş adına ilk tepki kulüp adına İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi'den geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş'a geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray derbisinde çıkan olaylar sebebiyle Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi. PFDK, maç sırasında hakem tarafından tribüne gönderilen Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic'e 3 maç ceza verirken, maçın son anlarında kırmızı kart gören Galatasaray'lı Felipe Melo da 2 maç men cezası aldı.

Beşiktaş Kulübü PFDK'nın kararlarına sert tepki gösterdi. Kulüp adına açıklama yapan İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, kararla suç işleyenlerin değil, Beşiktaş kulübünün cezalandırıldığını belirtti. Esas mağdurun Beşiktaş olduğunu dile getiren Çebi, "Tamamlanmayan bir maçta mağlup ilan edilerek zaten 2. kez cezalandırılmıştır. Milyonlarca Beşiktaş taraftarı cezalandırılıp, mağdur edildi. Derbi öncesi her türlü güvenlik önlemini aldık. Taraftarımıza verdiğimiz tek bir bedava bilet bile yoktur. Beşiktaş'a bağlı kolluk kuvveti yoktur. Provokasyonu önceden alacağımız istihbaratımız yoktur. Yeşil sahada herkesin gözünün önündeki provokasyonu inkar edemezler" dedi.

Çebi, maçı yöneten Fırat Aydunus'un verdiği kararlarla gerilimde başrol oynadığını savunarak, "Melo da diğer başrol oyuncusudur. Bu hakemin ve futbolcunun geçmişte de Beşiktaş maçlarındaki vukuatları bellidir. Her Beşiktaş maçında verdiği kararlarla olay yaratan bir hakemin, yine bir Beşiktaş maçına verilmesi manidardır. Önümüz mü kesilmek mi istendi! Gerekli her türlü itirazı yapacağız. Şerefimizle oynayıp, önümüzü kesmek isteyenlere cevap vereceğiz" diye konuştu.