Beşiktaş '19.03'te hiç kaybetmedi

Beşiktaş, doğum günü olarak kabul ettiği ‘19.03’te, yani bugün Belçika ekibi Brugge karşısında, 70 bin taraftarıyla tur arayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belçika temsilcisi Club Brugge ile deplasmanda yaptığı ilk maçı 2-1 kaybeden Siyah-Beyazlılar, şimdi sahasındaki maçta taraftarının önünde çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

Siyah-Beyazlılar için bugünün adını Avrupa’da çeyrek finale yazdırmanın ötesinde daha farklı bir anlamı da söz konusu.

1903 yılında kurulan Siyah-Beyazlılar, 19.03 tarihini yani bugünü doğum günü olarak kabul ediyor. Beşiktaş, bu tarihte Avrupa kupalarında ise ilk kez mücadele edecek. 

Kartal tekerrür peşinde 

19.03 (19 Mart) tarihine baktığımızda ilginç bir tablo karşımıza çıkıyor. Siyah-Beyazlılar’ın, kuruluşundan bu yana, futbol sahalarında boy göstermeye başladığından beri bu tarihte sahasında yaptığı maçlarda rakiplerine geçit vermediğini görüyoruz. 

İlk kez 1938-39 sezonunda o dönemdeki milli küme mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray’la 19.03’te evinde karşılaşan Siyah-Beyazlılar maçı 3-0 kazandı. Bugüne kadar bu tarihte iç sahada yapılan toplam 5 karşılaşmada da rakiplere üstünlük kuruldu. Kartal, yine 19.03’te yine evindeki maçta tarihi tekerrür ettirmenin peşinde.

Beşiktaş nasıl tur atlar? 

Beşiktaş, maçı 1-0 kazanırsa turlayacak. Kartal’ın 2-1’lik galibiyetinde uzatmaya gidecek. Gol yediği taktirde 2-1 dışındaki her türlü tek farklı Beşiktaş galibiyetinde (3-2, 4-3 gibi) tur Brugge’un olacak. Siyah-Beyazlılar, gol yerse iki farklı kazanmak zorunda. Beraberlikler de konuk ekibe yarıyor.

Kaynak: Bugün