Başakşehir Avrupa'ya veda etti

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunun ikinci maçında AZ Alkmaar'a yenilerek kupaya veda etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tarihinde ilk kez Avrupa arenasına çıkan Medipol Başakşehir, 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında AZ Alkmaar'a 2-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne havlu attı.

Avrupa defterinin bu sezonluk kapandığını ve lige konsantre olacaklarını dile getiren Medipol Başakşehir eknik direktörü Abdullah Avcı, "Geçen sezon hayal ettiğimiz ve yakaladığımız yeri 2 maçta kaybettik. Bunun gelişimimize ve tecrübelerimize katkısı olacak. Güzel bir sayfaydı ama artık bu dosyayı kapatacağız. Pazartesi günü ligimize konsantre olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hollanda ekibi AZ Alkmaar'ın teknik direktörü Van den Brom ise, "Açıkçası maçın başında bir korkuya kapıldım. Çünkü Medipol Başakşehir, maça çok agresif ve iyi başladı. Biz de oyunun doğrularını yaptık. Oyuncularım topu tuttular, boş adamı buldular. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Onların yaptıkları işlerden dolayı çok mutluyum. Böyle genç bir takımla Avrupa'da iyi bir takımı elemenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Medipol Başakşehir 1 - 2 AZ Alkmaar 

Dakika 76: Konuk ekip J.V.Overeem ile yeniden öne geçiyor

Dakika 45: Medipol Başakşehir, Doka Madureira'nın golüyle ilk yarının son anlarında maçta beraberliği sağlıyor.

Dakika 21: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda altıpas içinde Sokol Cikalleshi kafayla topu uzaklaştırmak istiyor fakat ceza alanı sağ çaprazında Markus Henriksen'e geliyor. Markus Henriksen, Emre Belözoğlu'ndan sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla yerden sert vuruyor ve topu ağlara gönderiyor.