Atletizmin rotası çalıştayda belirlenecek

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, İstanbul'da yapılacak çalıştay sonrası 2016 ve 2020 olimpiyatları için master plan yapacaklarını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, hafta sonu İstanbul'da düzenlenecek Atletizm Çalıştayı'nda Türk atletizminin rotasını belirleyeceklerini bildirdi.  Çintimar, yaptığı yazılı açıklamada, 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak çalıştaya büyük önem verdiklerini belirtti. 

Çalıştayda yol haritası ve rotalarının belli olacağını vurgulayan Çintimar, atletizme gönül verenleri bir masada toplayarak, burada konuşulanları bir rapor haline getireceklerini vurguladı. Bu rapor doğrultusunda sporların anası olan atletizmi dünya standartlarına ulaştıracaklarına dikkati çeken Çintimar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Türkiye 2020 Yaz Olimpiyatlarını finalde Tokyo'ya kaptırdı. Aslında 2020 harekatı ülke olarak sporun bir ülke için ne kadar önemli bir mesele olduğunu gördük. Başbakanımız, hükümetimiz, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, spora büyük önem veriyor. Biz de federasyon olarak bu tempoya ayak uydurup, ülkemizin atletizmini tüm branşlarıyla layık olduğu yere getireceğimize inanıyorum." 

Çalıştaydan sonra kurulların belli olacağını belirten Çintimar, "Türkiye'de atletizme hizmet verecek olan isimler kolları sıvayacak ve çalışmalara başlayacak. Biz ülke olarak 2016 ve 2020 olimpiyatları için master plan yapacağız ancak uluslararası arenada yapılacak olan şampiyonalarda da en iyisini yapmak için uğraş vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir