Zorlu Holding ve ATÖLYE Labs'den iş birliği
Zorlu Holding ve ATÖLYE Labs işbirliğiyle hayata geçirilen sosyal inovasyon etkinliğinde "Öğrencilerin 21. yüzyıl dünyası için gereken yetkinlikleri kazanmalarını teknoloji desteğiyle nasıl kolaylaştırabiliriz?" sorusu tartışıldı.
Zorlu Holding ve ATÖLYE Labs 'sosyal girişimcilik' kavramına doğru bir bakış açısı geliştirmek ve uzun vadeli bir sosyal değer yaratmak amacıyla bir araya geldi. 23 Eylül'de ATÖLYE İstanbul'da düzenlenen ve üç güne yayılan etkinlik kapsamında "Öğrencilerin 21. yüzyıl dünyası için gereken yetkinlikleri kazanmalarını teknoloji desteğiyle nasıl kolaylaştırabiliriz?" sorusuna cevap arandı.
Zorlu Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Zorlu Holding ve ATÖLYE Labs iş birliği ile düzenlenen "Ideathon" adı verilen sosyal inovasyon odaklı etkinlikte bir araya gelen farklı disiplinlerden katılımcılar, üç gün boyunca 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirmeye yönelik teknolojiler üzerine inovatif projeler üretmek için güç birliği yaptı.
Üç güne yayılan etkinlikte katılımcılar, hep birlikte "Öğrencilerin 21.yüzyıl dünyası için gereken yetkinlikleri kazanmalarını teknoloji desteğiyle nasıl kolaylaştırabiliriz?" sorusuna sosyal bir çözüm üretecek yenilikçi fikirler yaratmak için çaba gösterdi. 23 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Ideathon'un ilk aşamasında farklı üniversite ve bölümlerden öğrenciler, genç profesyoneller ve farklı kesimlerden sosyal girişimcilerden oluşan katılımcılar, aralarında Prof. Dr. Erhan Erkut, Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Koordinatörü Batuhan Aydagül, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Robert Kolej Eğitim Teknolojisi Koordinatörü Burcu Aybat, Sınav Uzmanı A.Ş Kurucusu Can Gürses, LaLa Eğitim Teknolojileri Kurucu Ortağı Eray Erdoğan ve ATÖLYE İstanbul Kültür ve Medya Yöneticisi Aylin Durmaz'ın bulunduğu isimleri dinleyerek eğitim ve teknoloji konusundaki fikirlerini tazeledi.
Ideathon'un ikinci aşaması ise bir hafta sonra gerçekleştirilecek. Katılımcılar bu süre içinde konuyu içselleştirme, yeniden düşünme, fikir ve proje üretme fırsatı yakalayacaklar. 30 Eylül 2016 tarihinde yeniden bir araya gelen katılımcılar gruplar halinde çalışarak yenilikçi ve yaratıcı fikirler geliştirecekler. 1 Ekim 2016 tarihinde ise sıra üretilen fikirleri modellemeye gelecek. Üçüncü günün sonunda, kendi alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ile sorunun çözümüne en yakın proje belirlenerek, proje için finansman desteği sağlanacak.