Twitter , Türkiye'de ofis açmıyor
Twitter Başkan Yardımcısı Crowell, Türkiye'de ofis açmalarının iş ortamının durumuna göre belirleneceğini ve bunun da ülkedeki siyasi gelişmelere yakından bağlı olduğunu söyledi
İSTANBUL- Türkiye'de temaslarda bulunan Twitter, Türkiye'de ofis açmayı düşünmüyor.
Twitter Küresel Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Ankara'da pazartesi gününden bu yana yaptıkları görüşmeler sonucunda hükümet ile Türkiye'de bir ofis açmak konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi.
The Wall Street Journal Türkiye'ye konuşan Crowell "Dünya genelinde ofisleri yalnızca ekonomik şartlar bunu haklı çıkardığında açıyoruz" dedi. Bu açıklamayla Twitter, Ankara'nın ABD şirketini vergilendirmek için şikayetlerini artırabilecek bir adım attı.
Crowell, Twitter'ın engellenmesi kararıyla ilgili olarak da "İçeriklerde her ne kadar hassas şeyler olsa da bulunan çözüm çok sertti. Türkiye'ye yatırım yapıyoruz çünkü milyonlarca kullanıcıya hizmet sunmak maliyetli bir iş. Son zamanlarda kapanmış olmak iş ortamına çok yardımcı olmuyor ama parlak bir gelecek umut ediyoruz" dedi.
"İlişkileri sağlamlaştırdık"
Prosedürü açıklayıp Türkiye hükümetiyle açık ilişkilerini ve bağlarını yeniden sağlamlaştırdıklarını ifade eden Crowell, şirketin yerel meclisine mahkeme kararlarına daha hızlı cevaplar yetiştirebilmesi için vekalet verildiğini belirtti.
Dublin'de bulunan bölgesel ofislerinin Ankara ve California arasındaki 10 saatlik fark gibi engellerin üstesinden gelmeye yardımcı olduğunu söyleyen Crowell, Twitter'in Türkiye'de ofis açmasının iş ortamının durumuna göre belirleneceğini ve bunun da ülkedeki siyasi gelişmelere yakından bağlı olduğunu dile getirdi.
"Mahkeme kararları konusunda öneride bulunduk"
Onlara mahkeme kararları konusunda da bir öneride bulunduklarını iade eden Twitter yetkilileri şunları söyledi: "Bize bunlarla ilgili başvuruları e-posta ile değil, kendi şikayet sistemimiz içerisinden yapmalarını söyledik. Zaten her konuda mahkeme kararına da ihtiyaç yok. Şirket kurallarına da ters düşen içerikler konusunda zaten mahkeme kararı olmadan da aksiyon alabiliyoruz. Bunu farklı yerlerde yaptık. Türkiye'de de yaptık. Ancak bazen mahkeme kararlarına itiraz edebiliriz. Zaten bunu daha önce yaptık. Eğer mahkeme temyiz ederse engellenen içeriğe yeniden açabiliriz."
Türkiye'de yaşadığımız kapatma olayını daha önce Çin'de, Pakistan'da, İran'da da yaşadıklarını ama bunun çok sık başlarına gelen bir durum olmadığını ifade eden yetkililer "İletişim için burada yerel bir avukatımız olacak. Burada devam ederken parlak bir geleceğimiz olsun isteriz" diye konuştu.
Kaynak: WSJ Türkiye