THY Çin Yuanı'yla borçlanan ilk havayolu şirketi oldu

Türk Hava Yolları (THY), Çin Yuanı döviz cinsi borçlanarak uçak finansmanı sağladı. Böylece Çin dışında ilk kez bu para biriminden borçlanan havayolu şirketi olduç

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Hava Yolları (THY), çeşitli döviz cinslerinden elde ettiği gelirleri sayesinde ve doğal riskten korunma stratejileri kapsamında finansman portföyüne yeni bir para birimi daha ekledi.

Bu yıl mayıs ve temmuz aylarında THY'nin filosuna katılan 3 Airbus A350 tipi uçak, AVIC International Leasing ve CCB Financial Leasing tarafından Çin Yuanı döviz cinsinden finanse edildi.

Çin pazarında büyümeye devam eden THY, uçak finansmanı alanında da Çin'in önde gelen uçak finansörleriyle çalışarak, finansman portföyünü hem coğrafi açıdan hem de para birimi yönünden zenginleştirdi.

Beşinci para birimini kullandık

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, bu finansman yönteminin bir ilk olduğunu belirtti.

Bu yöntemle şirketin kur baskısından korunduğunda dikkati çeken Bolat, şunları kaydetti: "THY olarak uçak finansmanı alanında imza attığımız başarılara bir yenisini daha ekleyerek, Çin dışında ilk kez Çin yuanı para birimiyle uçak finansmanı yapan havayolu olduk. Halihazırda dört ayrı para birimi kullanılan finansman işlemlerine beşinci para birimini de ekleyerek, kur riskinden korunma stratejilerimizi desteklemenin yanı sıra ortaklığımızın finansman maliyetlerini en düşük seviyelerde tutmayı hedefliyoruz. Çinli iş ortaklarımızın daha önce Çin dışında yapılmamış olan bu işleme gösterdiği ilgi ve inanç, kurumlar arası güvenin ve ülkeler arası işbirliğinin de bir göstergesidir. Gerçekleştirdiğimiz bu başarılı ve yenilikçi finansmanlara gelecekte de yenilerini katarak, piyasada öncü olmaya devam etmeyi hedefliyoruz."