THY, 3. kez 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' ödülü aldı

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans kuruluşu World Finance tarafından, 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu' (Most Sustainable Flag Carrier Airline) ödülüne üst üste üçüncü kez layık görülmenin haklı gururunu yaşıyor. 

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, üç yıldır üst üste 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' ödülünü almaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Bu ödülün sürdürülebilirliğe ve çevre yönetimine olan bağlılıklarının bir kanıtı olduğunu belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Türk Hava Yolları olarak, dijitalleşme alanında dünyanın ilk 3 havayolundan biri olmayı stratejik hedeflerimizden biri olarak belirledik. 2050 yılına kadar Karbon Nötr Havayolu olma taahhüdümüz doğrultusunda, 2022 yılında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımını iklim değişikliğiyle mücadele planlarımıza dahil ettik. 2023 yılında da SAF kullanımımızı yeni rotalarla daha da genişlettik. SAF kullandığımız uçuş ağımıza yeni rotalar eklemeye ve tüm operasyonlarımızda sürdürülebilir uygulamaları temel almaya devam edeceğiz."

Yakıt tasarrufu ve sera gazı salınımının azaltılması

Karbon ayak izini azaltmak için 2008'den bu yana 100'den fazla proje yürüten THY, 2023'te de yakıt tasarrufu ve sera gazı salımının azaltılması konularında önemli başarılara imza attı. World Finance Sürdürülebilirlik Ödülleri, dünya finans ve iş çevrelerince önemli bir referans olarak kabul ediliyor ve çevresel, ekonomik ve sosyal alandaki en iyi uygulama örneklerine sahip kuruluşlara veriliyor. World Finance, 2008 yılından bu yana farklı sektörlerde uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle ülkelerin en iyi kurumlarını belirlemeyi hedefliyor.