TAV Akademi THKÜ ile işbirliği yapıyor

TAV Akademi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yaşam Boyu Gelişim Merkezi ile eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında işbirliği anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Akademi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THKÜ) Yaşam Boyu Gelişim Merkezi (YAGEM) ile eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında işbirliği anlaşması imzaladı. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen anlaşma ile TAV Akademi, havalimanı işletmeciliği konusundaki bilgi birikimi ve deneyimini THKÜ YAGEM öğrencilerine aktaracak. 

TAV Havalimanları Holding İş Destek Başkan Yardımcısı Duman, "Burada (iş birliği) ana amacımız TAV grubunda birikmiş bilgiyi akademik dünyanın ihtiyaç duyduğu bilgiyle buluşturabilmek" dedi.

TAV Havalimanlarının kurumsal eğitim ve gelişim platformu TAV Akademi, Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi ile işbirliği yaptı.

TAV Akademi, THKÜ Yaşam Boyu Gelişim Merkezi'yle (YAGEM) bugün imzalanan sözleşme kapsamında bilgi birikimi ve tecrübesini, havacılık sektöründe uzmanlaşmak isteyen gençlere aktaracak. TAV Akademi'nin uzman eğitmenleri tarafından THKÜ öğrencilerine "havalimanı işletmeciliği"nden "havalimanı insan kaynakları yönetimi"ne sekiz ana başlıkta eğitimler sunulacak. 

İmza törenine konuşan TAV Havalimanları Holding İş Destek Başkan Yardımcısı Yiğit Oğuz Duman, TAV Havalimanlarının Türkiye'nin alanında en büyük şirketi konumunda bulunduğunu belirterek, iş süreçleri için personel eğitiminin önemine değindi.

TAV Havalimanlarının yaklaşık 45 bin insana istihdam sağladığını belirten Duman, TAV Akademi'nin kuruluş amacına ilişkin, "TAV Grubu önemli bir insan kaynağı ve istihdam merkezi durumunda. Önemli bir sosyal sermaye ve bilgi birikimi var. Bunları, TAV grubunun bilgi sermayesini bir potada toparlayabilmek ve geleceğe taşıyabilmek, ileride de lider konumumuzu sürdürebilmek amacıyla TAV Akademi'yi kurduk" diye konuştu.

Çalışanların teknik kabiliyetlerinin gelişmesine önem verdiklerini aktaran Duman, "Odaklandığımız ilk konu çalışanlarımızın teknik kabiliyetlerini geliştirmek, becerilerin artırılması için gerekli eğitimleri sağlamak. Bizim için önemli bir diğer husus liderlik. TAV grubu lider bir kurum ve ekibinin de liderlerden oluşması gerekiyor. Kişisel gelişim ve liderlik konusu ve topluma faydalı insanlar yaratma meselesi de odaklandığımız konulardan bir tanesi" bilgisini verdi.

Duman, THKÜ ile yapılan iş birliğine ilişkin, "Burada ana amacımız TAV grubunda birikmiş bilgiyi akademik dünyanın ihtiyaç duyduğu bilgiyle buluşturabilmek ve her zaman konuşulan ama çoğu zaman becerilemeyen üniversite-sanayi iş birliği meselesine çok güzel bir örnek yaratabilmek" ifadelerini kullandı.

"THKÜ'nün 100 farklı ülkeden 350 öğrencisi var"

THKÜ YAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semih Şahinel ise yapılan iş birliğiyle beraber sektörde önemli bir gelişim sağlanacağını, personel yetiştirmenin büyük önemi olduğunu kaydetti.

Türk Hava Kurumu ve kurumun üniversitesine ilişkin bilgiler paylaşan Şahinel, "Son zamanlarda Afrika ve özellikle Orta Doğu bölgesindeki öğrenciler bizim üniversitemizi ve Türkiye'deki yabancı dil eğitim yapan üniversiteleri daha fazla tercih etmeye başladılar. Bu da Amerika ve Avrupa bölgesine gidişlerdeki vize sıkıntısından dolayı. Ayrıca bir devlet politikası da var üniversitelere daha fazla yabancı öğrenci almak konusunda. Biz de bunu destekliyoruz. Şu anda tüm yabancı öğrenci kontenjanlarımızı doldurduk. 100 farklı ülkeden 350 öğrencimiz var" şeklinde konuştu.

Bu arada törende verilen bilgiye göre TAV Akademi ayrıca havalimanı işletmecilerinin en büyük platformu olan Airports Council International (ACI) Europe'un eğitim merkezlerinden biri olarak bölge ülkelerinden öğrencilere de ev sahipliği yapıyor.