Suudi kökenli Amad Gayrimenkul 278 konutla Kartal’a geldi

Kartal'da Türk ortağı ile 278 konutluk proje için kolları sıvayan Amad Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı yatırımlarının ilerleyen süreçte 1 milyar lirayı bulacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Suudi Arabistan kökenli Amad Gayrimenkul, Türk inşaat şirketi Umran Yapı ortaklığı ile Kartal’a geldi. Kartal’da 278 konutluk Kartal Wings projesine başlayan ortaklar, proje için 186 milyon TL yatırım yapacak. Dün yapılan basın toplantısıyla proje hakkında bilgi veren Kartal Wings Satış Koordinatörü Arman Özver, projenin yatay mimaride 3 blok ve 278 daireden oluştuğunu belirtti. Özver, her türlü sosyal donatının mevcut olduğu projenin 8.5 dönüm yeşil alan içinde yer aldığını kaydetti.

Amad Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Olaş, Amad Gayrimenkul’un Türkiye ile gönül bağı kuran Suudi Arabistanlı iki kardeşin Türkiye’ye karşı duydukları büyük sevgisi ve Türk İnsanına karşı hissettikleri hürmetin sonucunda oluştuğunu belirtti. Kartal Wings’te, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+2 loft daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerin metrekaresi 5 bin TL’den satışa sunuluyor.

Amad Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulrahman Al Duhaim ise Türkiye'de 1 milyar TL’nin üstünde yatırımlara girebileceklerini kaydetti. Al Duhaim, Arap yatırımcının Türkiye’ye inandığını belirterek, bu nedenle Türkiye’de olduklarını belirtti. Birkaç yıl önce bir araştırma ekibiyle Avrupa'da bir fizibilite gerçekleştirdiklerini, bunun sonunda Türkiye'yi yatırımda ilk sıraya aldıklarını belirtti.