Suudi Arabistan'da diş hastanesi yapacak

Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Özel,"Sağlık turizminin 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşması beklenen ülkemizdeki yatırımların yanı sıra Suudi Arabistan'da diş hastanesi yapmaya karar verdik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - Türkiye'de sağlık turizminin 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşmasının beklenmesi girişimcilerin yurt içi ve dışındaki yatırımlarını da hızlandırdı.

Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamda, Amerika’da 11 Eylül saldırısından sonra sağlık hizmetleri için kendisine alternatif arayan Müslüman ülkelerin, Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ve Arap Baharı sonrasında yönünü Türkiye'ye çevirdiğini söyledi.

Tedavi maliyetinin gelişmiş ülkelere nazaran Türkiye'de yüzde 40 daha ucuz olmasına karşın yüksek teknolojiyle hizmet verildiğini vurgulayan Özel, "ABD’deki ücretlerin dörtte biri ile onda biri arasında değişiyor. Ülkemize gelen hastaların yüzde 60'ının Ortadoğu ülkeleri ve yüzde 40'ını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunu kayıtlarda görüyoruz. Sağlık turizminin 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşması beklenen ülkemizdeki yatırımların yanı sıra SuudiArabistan'da diş hastanesi yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Özel, Türkiye'de verilen sağlık hizmetlerinin dünya standartlarında ve ekonomik olmasının cazibe yarattığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aldıkları hizmetten memnun kalanlar, gelinen noktada kendi ülkelerinde de yatırım yapmak için ülkemizdeki sağlık yatırımcılarını davet ediyorlar. Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yapmaya karar verdiğimiz diş hastanesi için Kurban Bayramı sonrası çalışmalara başlayacağız. Sağlık yatırımı; sağlık tesisi olan bina, tıbbi donanım ve tıbbi olmayan demirbaş donanımlardan oluşur. Suudi Arabistan’da yapılacak yatırımı bina da dahil olmak üzere 12-15  milyon dolar olarak öngörüyoruz. Bu ülkeye ağız ve diş sağlığı alanında yapılan ilk Türk yatırımı olacak. Halen grubumuzun Almanya’da iki, Yemen Sana da bir olmak üzere üç tane yurt dışı partner klinik yatırımı bulunuyor." 

"Diş tedavisi için yurt dışından geliyorlar"

Halen yurt dışından hasta aldıklarını belirten Özel, "Yurt dışından gelen hastalar mevcut işlem potansiyelimizin yüzde 30 kadarını oluşturuyor. Ülkemize gelerek tedavi olan olanlar dışında, Suudi Arabistan dışına gitmek istemeyen hastalara da orada açacağımız hastaneyle hizmet vermek istiyoruz. Hizmet kalitesi ve tıbbi akademik kadromuzun ulaştığı bilgi gücünü Suudi Arabistan’da yaşayan yerel bir ortakla birleştirerek kısa vakitte daha çok hastaya hizmet sunmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Özel, Dentistanbul Academy Levent’te açılmasıyla İstanbul’daki hizmet noktalarını da  6’ya çıkattıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Sağlık alanında bir ilki hayata geçirdik. Franchaise çalışması taşıdığı riskler nedeniyle bugüne kadar Türkiye’de hiç yapılmadı. Ancak biz, tüm riskleri de göz ününde bulundurarak bir altyapı çalışması hazırladık. Franchise; bir marka çatısı altında çalışan işletmelerdir. İşletme sahipleri birbirinden bağımsızdır. Sağlık hizmetlerinde franchise sisteminin hayata geçirilmesi ülkemizde ilk kez gerçekleştirdik."