Sinemia, 2 liraya bilet satıp sistemini 20 ülkeye taşıyacak
Sinemaya üyelik uygulamasını getiren Sinemia şirketi, ortalama 2 liraya sinema bileti almayı mümkün kılıyor. Geliştirdiği uygulama içeriğini İngiltere'ye taşıyan şirket, yıl sonuna kadar 20 ülkeye ulaşacak.
İMAM GÜNEŞ
İSTANBUL - Sinemia, kurulduktan 2 yıl sonra 20 ülkeye sinema üyeliği satıyor olacak. Yüzde 100 yerli yazılımla hazırlanan uygulamaya Mastercard altyapı hizmeti veriyor. Uygulama, Türkiye'nin tüm sinema salonlarında geçerli olurken, şirket böylece tüm sinema salonlarına da girmiş oluyor. Mobil uygulamanın test aşamasını Türkiye ve İngiltere'de yapan şirket, sistemini yıl sonuna kadar 20 ülkeye götürecek. Aslanoba Capital'den yatırım alan şirkete, Türkiye başta olmak üzere, İsveç, Finlandiya ve Amerika firmalarından yatırım talepleri geliyor.
DÜNYA'ya konuşan Sinemia kurucusu Rıfat Oğuz, Sinemia olarak 74 şehirde üyeliklerinin olduğunu söyledi. Oğuz sistemi şöyle anlattı:
"Üyelerimizin her gün sinemaya gitme hakkı var. Maksimum 30 izleme sayısı oluyor. Bir sinema bileti 2 liraya geliyor. Mastercard altyapısı kullanıyoruz. Kredi kartı gibi. Gişeden bilet alırken kartı kullanıyorsunuz. Başka bir alışveriş için kullanamıyorsunuz. Bu şekilde tüm sinema salonlarına girmiş oluyoruz. İngiltere'de de aynı sistemi uyguluyoruz. Orada da tüm sinema salonlarında varız.Yaptığımız araştırmalarda üyelerimizin sinemaya gitme alışkanlığı 4 katına çıktı."
ABD pazarına da açılacak
Sinemia Premium mobil uygulamasına dikkat çeken Oğuz, "Popüler listeler oluşturmak, en beğenilen filmler, beklenenler, listelerinizi arkadaşlarla paylaşma gibi bir çok alandaki seçenekleri mobil uygulamada barındırıyoruz. Bu uygulama şu anda Türkiye'de mevcut. Yüzde 100 Türk yazılımı" diye konuştu. Önümüzdeki aydan itibaren bu uygulamayı 20 ülkede sunacaklarını dile getiren Oğuz, 1 milyonun üzerinde üyeye sahip olacaklarını kaydetti. Sinemia Premium uygulamasını Türkiye ve İngiltere'de denediklerini ifade eden Oğuz, İngiltere'de de halen üyelerinin olduğunu aktardı. Sinemia Premium için önceliğin İngiltere'de olacağını belirten Oğuz, bu yıl sonuna kadar da ABD'ye açılacaklarını vurguladı.
Yatırımcılardan teklif yağıyor
Aslanoba Capital'e yüzde 20 ortaklık verdiklerini söyleyen Oğuz, "Türkiye'nin en önemli start-uplarından biri. Bu ortaklıkla daha hızlı büyüyeceğimizi düşünüyoruz. Onların ilk değerlendirmedeki yatırımlarının üzerine 5 katı yatırım daha aldık. Önümüzdeki dönem Türkiye'deki büyük bir yatırımcıyla ve ABD'den bir yatırımcıyla işbirliği yapacağız. ABD'li firmanın dünyanın her yerinde önemli yatırımları var" ifadelerini kullandı. ABD dışında, İsveç'ten, Finlandiya'dan birçok yatırımcının kendilerine ulaşıp, bu uygulamayı kendi ülkelerinde test etmek istediklerini belirten Oğuz, Türkiye'den de çok önemli firmaların teklifte bulunduğuna dikkat çekti. Dünyadaki tek rakiplerinin ABD'de olduğunu aktaran Oğuz, Moviepass şirketinin teknoloji olarak kendilerinin gerisinde olduğunu kaydetti. İlerleyen dönemde rakiplerini satın alma konusunun da gündemde olduğuna değinen Oğuz, dünyada sinemada üyelik uygulaması denildiğinde Türk şirket Sinemia'nın akla gelmesini hedeflediklerine vurgu yaptı.
Sektörün gişe hasılatı 100 milyonu aştı
Sektörün 100 milyon TL'nin üzerinde gişe hasılatı elde ettiğini açıklayan Sinemia kurucusu Rıfat Oğuz şöyle devam etti:
"Böylece sektör, geçen yaza göre yüzde 20'nin üzerinde büyüme sağladı. Önümüzdeki sezonla ilgili öngörümüz, bu yıl ekim - aralık döneminde toplam bilet satışının geçen yılki 18 milyon rakamını aşarak 20 milyonu bulacağı yönünde. Vizyonun en çok ısındığı ocak - mart döneminde ise bu rakamın 25 milyona yaklaşacağı düşünüyoruz."