RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım

Türk markalı konut üreticisi Mesa, BAE’li Reportage Properties ve Azerbaycanlı Sabah Investment Group, uluslararası gayrimenkul yatırım girişimi RMS Capital Investment LLC’yi kurdu. Şirket, Türkiye, Dubai ve Azerbaycan’da gerçekleştirilecek üç konut projesine bir yılda 600 milyon dolar yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gayrimenkul sektö­rüne yatırımda Tür­kiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Azer­baycan’dan üç şirket işbirliği­ne gitti. Bu kapsamda markalı konut üreticisi Mesa Holding, BAE’li Reportage Properties ve Azerbaycanlı şirket Sabah Investment Group, uluslara­rası gayrimenkul yatırımı için RMS Capital Investment’i kurdu.

Ortaklık yapısında, Re­portage Properties yüzde 34, Mesa yüzde 33 ve Sabah In­vestment Group’un yüzde 33 paya sahip. Ortaklığın ilk pro­jeleri, 2024 ve 2025 yılların­da Dubai, İstanbul ve Bakü’de hayata geçirilecek üç proje­ye bir yılda toplam 600 mil­yon dolarlık yatırım yapacak. Finansman, ortaklar tarafın­dan karşılanacak ve projelerin merkez yönetimi Dubai’den organize edilecek.

Piyasa 2025 ikinci çeyrekte açılır, planlarımızı yapıyoruz

RMS Capital Invest­ment’in imza töreninde ko­nuşan MESA Holding CE­O’su Mert Boysanoğlu, sek­törde 55 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bir­çok farklı sektörde hem yatı­rım, hem üretim yaptıkları­nı belirten Boysanoğlu, “RMS aslında, global dünyada yatı­rım, özellikle de konut yatı­rımları yapmak isteyen bir grup olarak hayatına başla­dı.

Bizim üç grup olarak bu yıl içerisinde yaklaşık 600 mil­yon dolarlık bir yatırım planı­mız var. İlki, Dubai’de bir pro­je ile başlayacak; sonrasında ise Türkiye ve Bakü’de devam edeceğiz. Bu ortaklık üzerine 6-7 aydır çalışıyoruz. Bu gru­bun sadece bu bölgelerde iş yapmakla kalmayıp, daha glo­bal bir oyuncu olacağına ina­nıyorum.

Bu kapsamda İstan­bul’da ilk proje Başakşehir’de olacak. Bir yılda 3 projenin de lansmanını yapacağız. Sade­ce bu bölgelerde sınırlı kal­mayacağız, global bir oyuncu olacağız” açıklamasında bu­lundu. Gazetecilerin sorula­rını da yanıtlayan Boysanoğ­lu, konut piyasasında 2025 ikinci çeyrekten itibaren bir açılma beklediklerini belirte­rek, “Planlarımızı biz de buna göre yapıyoruz. Gayrimenkul önemli ve güvenilir bir yatı­rım aracı, bu böyle olmaya da devam edecek” yanıtını verdi.

Mali yapımız güçlü, kredi kullanmıyoruz

Reportage Properties Yöne­tici Direktörü Andrea Nucera, imza töreninde şu değerlen­dirmelerde bulundu: “Global bir gayrimenkul şirketi ha­line gelme vizyonumuz doğ­rultusunda, Türkiye’den ME­SA ve Azerbaycan’dan Sabah Investment Group gibi iki ev gayrimenkul şirketi ile ulusla­rarası bir iş birliğine imza atı­yor ve RMS iş birliğini haya­ta geçiriyoruz.

Gayrimenkulü mükemmellik, sürdürülebi­lirlik ve yenilikçilik üzerinden yeniden tanımlayarak, gayri­menkul geliştirmede fark ya­ratmayı hedefliyoruz. Dünya­nın önde gelen 3 gayrimenkul şirketi olarak kendi ajanda­mızda büyürken, RMS iş bir­liği ile potansiyellerimizi de arttıracağız.” Soruları da ya­nıtlayan Nucera, “Mali açı­dan güçlüyüz, banka kredisi kullanmıyoruz” yanıtını ver­di. Türkiye’de deneyim edine­ceklerine işaret eden Nucera, “Öğrendiklerimizi yeni yatı­rımlar için kullanabiliriz” di­ye konuştu. RMS kapsamın­da Dubai projesinin başladığı­na işaret eden Nucera, “Bakü projesi tasarım aşamasında. İstanbul’da da projemiz ola­cak” dedi.

Mustafayev: Azerbaycan hızlı gelişen bir Pazar

Sabah Investment Group CEO’su Orkhan Mustafayev, üç firma arasındaki iş birliğinin, faaliyet gösterdikleri pazarlar için de önemli olduğunu vurguladı. Mustafayev, şöyle devam etti: “Bu ortak girişim, müşterilerimize daha iyi fırsatlar sunmamız, başarılı ortaklıklar kurmamız için bir başka kilometre taşı. RMS, artık her üç ortak şirketin itibarını birleştiriyor ve müşterilerimiz bu ortak girişimin temsil ettiği birleşik güç merkezinden faydalanabilir.” Azerbaycan’ın 10 milyon nüfusu olduğunu ve hızlı gelişen bir pazar potansiyeli taşıdığına işaret eden Mustafayev, “Turizm altyapımız en son teknolojiyle donatıldı. Geçen yıl 1 milyon turist ağırladık, bu sayı yüzde 50 artacak. Projemizin satışının yüzde 50’si yabancılara gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.