Piyap İnşaat, ikinci fabrikasını Söke’ye kuruyor

Piyap İnşaat AŞ, fabrika inşa taleplerinin arttığı Akhisar ve Söke’deki organize sanayi bölgelerinde artan iş potansiyelini daha hızlı karşılamak için iki bölgede de kendi üretim tesislerini kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEDAT ALP

İZMİR - Akhisar OSB’de inşa ettiği fabrikalarla dikkat çeken Piyap İnşaat, şimdi de Söke OSB’deki fabrikaların inşaatını üstleniyor. Şirket her iki organize sanayi bölgesinde artan iş potansiyelini daha hızlı karşılamak için yatırımlarını arttırıyor. Akhisar OSB’deki üretim tesisini 2016 sonunda hizmete açan Piyap İnşaat, Söke OSB’de de tesis kuracak.

Konusunda uzmanlaşmış en iyi mimar ve mühendislerle çalışıp yenilikçi, fonksiyonel ve estetik tasarımlarla en iyi projeleri hayata geçirmeyi hedefl ediklerini belirten Piyap İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene, “2016 yılı başında temellerini attığımız yönetim binamız ve fabrikamıza 2016 sonunda yerleştik. Fabrikamıza makinelerimizi sipariş ettik. Bu fabrikamızda 2017 yılının Haziran ayından sonra çelik hasır üretimi yapmaya başlıyoruz. Bunun yanında kendi yaptığımız fabrika inşaatlarının doğrama ve çelik imalatlarını da aynı fabrika içinde yapıyoruz” dedi.

Fabrika 5 bin metrekare olacak

Yaptıkları fabrika inşaatlarıyla Akhisar OSB’nin inşaat yükünü sırtladıklarını ifade eden Ertene, “Akhisar OSB’nin yanı sıra, Akhsar Zeytin OSB’de yapımı devam eden ve yeni başlayacağımız projeler var. Öte yandan Söke OSB’deki fabrikaların inşaatlarını da üstlenmeye başladık. Şu an en büyük şantiyelerimizin bulunduğu Söke OSB’de 8 tane aktif şantiyemiz var” diye konuştu. Söke OSB’de artan iş hacmine cevap verebilmek için Piyap olarak kendilerine de bir fabrika kurduklarını belirten Ertene, Söke’de Akhisar OSB’de olduğu gibi 5 bin metrekare büyüklüğünde bir fabrika inşaa ettiklerini dile getirdi.

Firma olarak yatırım yapmaya ve yatırımcı bulmaya devam ettiklerini aktaran Ertene şöyle konuştu: “Makine parkurumuzu ciddi anlamda genişlettik. Yeni makinelerle, yeni araçlarla, yeni kamyonlarla araç parkurunu yaklaşık iki katına çıkardık. Makine sayımızı 7’den 14’e, kamyon sayımızı 6’dan 14’e çıkardık. Bu da hızlı bir şekilde hedefl erimize ulaşmak için doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor.”

"Konut sektörüne de gireceğiz"

Piyap İnşaat’ın konut sektörüne de gireceğini belirten Ertene, şunları kaydetti. “Bünyemizde dört firmamız var. Konut ve AVM inşaatları yapan Piport, enerji sektöründe Piyap Enerji ve çelik üretimi yapan Piyap Çelik. Piyap Çelik üretime başladı. Piyap Enerji’de ön çalışmalar sürüyor. Piport’ta ise proje çalışmaları devam ediyor. 2017 sonuna doğru konut ve AVM inşaatlarına başlayacağız. Bizim Piyap olarak en büyük özelliğimiz gittiğimiz yerlerde yatırımlar yapıyor olmamız. Akhisar’da kazanıyoruz Akhisar’a yatırım yapıyoruz, Söke’de kazanıyoruz Söke’ye yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte Akhisar’da hayata geçirmeyi düşündüğümüz kendimize ait otel ve benzin istasyonu projelerimiz var.”